Пісне пісочне печиво1,5 скл.цільнозернового борошна,
1,5 скл.борошна вищого гатунку,
1 скл.крохмалю,
1ч.л.розпушувача,
130-150 мл.олії,
150 мл.води,цукор до смаку,20 ванільного цукру,дрібка солі.
Борошно,крохмаль і розпушувач змішати та просіяти,перемішати з олією.У воді розчинити цукор,ванільний цукор і сіль,влити все до сухої суміші та замісити м'яке тісто.
Тісто розкачувати на припорошеній борошном дошці і вирізати формочками печиво,змастити солодкою чайною заваркою з корицею або есенцією.Можна посипати зверху маком,кунжутом або зробити дірочку і туди покласти густе варення.В період,коли посту нема зверху можна мастити збитим білком.Випікати у духовці розігрітій до 200 градусів 15-20 хвилин.Рецепт з журналу " Рецепти господині"№3.