А ось мої горішки:
Тісто пісочне:
250 г нетопленого маргарину «Пампушок» + 1 ст.л смальцю,
1 яйце,
2-4 ст.л сметани,
50-100 г цукру,
ванільний цукор,
приблизно 500 г муки,
1 пачка (3 ч.л)польського порошку до печива Емікс – змішати з мукою.
Замісити пісочне тісто.
Плитку розігріти. Форму для горішків змастити олією чи маргарином, добре розігріти з кожного боку.
Руки змастити мукою, виробляти спочатку з тіста ковбаску, а потім від неї відщипувати тісто і формувати невеликі кульки.
Викласти в ємності кульки з тіста і пекти по 1 хв з кожного боку. Вийде приблизно 80-100 половинок.
Або можна пекти у духовці у металічних формочках: викласти шматочки тіста в середину у форми для горішків (викладати тонким шаром, щоб, після випікання, коли тісто підросте, було місце для крему). Бляшку змастити маргарином чи рослинною олією, злегка притрусити борошном і викласти формочки з тістом опуклою стороною вверх, а тістом вниз!!! Покласти бляшку у розігріту духовку і випікати протягом 20-25 хв.
Начинка:
1 банка вареного згущеного молока,
100г м’якого вершкового масла,
200 г грецьких товчених горіхів – змолоти в комбайні разом з крихтами від спечених половинок печива,
Начинити половинки начинкою, зліпити до купки, викласти в посудину, накрити поліетиленом і залишити на 24 год при кімнатній температурі, щоб зм’якли.
При подачі посипати пудрою.
Зауваження: якщо горішки печемо у формі для газової плити, то такої кількості начинки може не вистачити, тому слід робити 1,5 порції начинки.