Гречана запіканка "Улюблена"
Готувала запіканку вперше - результат дуже сподобався, і не тільки мені, тому однозначно буду готувати ще, чередуючи м'ясо з грибами. Рецепт знайшла на cookorama.net, за який дуже вдячна. Приготування трішки змінила. Отже,
потрібно:
1 скл. гречки;
масло 40-50 г;
філе курки 1 шт;
цибулина 1 шт;
яйця 2 шт;
сметана 1 скл. (3 ст. л. в начинку, решта для заливки);
твердий сир - 100 г;
сіль та перець;
Готуємо:
1. Насамперед промиваємо гречку та варимо її до готовності у підсоленій воді. До гарячої гречки даємо масло та перемішуємо. Також відварюємо куряче філе;
2. Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на олії до півготовності. Додаємо порізане варене філе, та 3 ст. л. сметани, все вимішуємо, солимо та перчимо до смаку, та тримаємо на вогні пару хвилин;
3. Сир натираємо на грубій тертці та змішуємо з вареною гречкою;
4. Готуємо заливку: збиваємо яйця з сметаною, солимо та перчимо;
5. У форму викладаємо половину гречки, зверху викладаємо м'ясну начинку, далі знов гречка. Зверху все поливаємо сметанною заливкою. Ставимо запіканку у розігріту на 200 гр. духовку випікатись 15-20 хв. Готову страву відразу подаємо до столу:
Страва поживна та смачна. Моя порада, обирайте домашню сметану, тоді зверху буде більш хрумка скоринка.