І знову французькі пироги,цього тижня ми будемо пекти тарти,саме через «а».
Тарт-це низький відкритий пиріг,основа з пісочного тіста,начинки самі різноманітні і фруктові, і сирні, і солодкі ,і солені Запечені в малих формах вже називаються тарталетки.
. Я відкрила для себе лимонні тарти, дуже цікава випічка, хрустка основа і приємний з легкою кислинкою крем.
Лимонний тарт
Розігріти духовку до 170С.
Основа.
В блендерній чаші вимісити муку (1 стакан), пудру (1 / 4 склянки) і масло (113г) в режимі "Пульс" до жирної крошкі .Размістити у круглу форму (25 см), спресована до дна, не залишаючи бортів. Випікати 15 хв. Злегка охолодити.
Начинка.
Збити яйця (5 шт.) з цукром (1 склянка) до пишної маси. Додати 1 / 2 склянки борошна, 3 / 4 ч. ложки розпушувача, цедра, лимонний сік (1 / 2 склянки, з трьох великих лимонів) Випікати 20 -- 25 хв, перевіряючи на готовність, як і чізкейк - при легкому потрясуванні, середина повинна злегка колихатися.
Лимонний тарт с курагою
Тісто
150 г масла розм'якшеного збити 2 ст. ложками цукру, ввести по одному 2 яйця, поступово підсипати 350 г борошна (попередньо просіяти). Тісто помістити в кульок і в холодильник на 1 годину..Вистелити кішевую форму (д = 25 см) , наколоти дно виделкою, в духовку при 180 град. на 15 хвилин.
Витягнути, трохи остудити, промазати кураговою начинкою, зверху вилити лимонну массу.Випікати при 180 град . ще 30 хвилин.
Кураговая начинка
200 г кураги відварити до готовності, провернути в блендері з 2 столовими ложками вершків і 1 столовою ложкою крохмалю.
Лимонна маса
125 мл лимонного соку, 1 банку згущеного молока, 4 жовтки, 2 столові ложки крохмалю-все добре перемішати.