Рецепт запозичений з польського блогу mojewypieki.blox.pl/2008/05/Ciasto-toffi.html
Тісто:
500 г борошна
1/2 склянки цукру
150 г меду
1/2 пачки маргарину
2 яйця
1 пачка ванільного цукру
1 чайна ложка соди ( я загасила лим. соком)
Крем вершковий:
500 мл вершків жирністю 30-36%
3 чайні ложки желатину
Крем 2:
варене згущене молоко
100 г порізаних грецьких горіхів.
муку посікти з маргарином, додати решту складників, замісити тісто і поділити на 2 частини. Розподілити по двох формах для випічки розміром 21*25 см і випікати протягом 15 хвилин в попередньо розігрітій духовці.
Желатин розпустити в 3 столових ложках перевареної води, охолодити.
Вершки збити ( я додавала ще пудру - 100 г, але то зайве, і так засолодко вийшло) і додати поступово підготовлений желатин.
Вершковим кремом перекласти випечені коржі, на верхній корж розподілити варену згущенку і посипати горіхами.
Я пекла у формі 25*35 см і то в мене вийшло тіста на 3 коржі.
Тобто, якщо ділити тісто на дві частини, як рекомендує автор, то, або брати ще більшу форму для випічки, або ж вийдуть коржі товстіші.
І вершкового крема з вказаної порції виходить забагато, як раз на три шари, ще й бока вирівняти.
Загалом, нескладний пляцок, гарно ріжеться, гарно зберігається, доречний на будь-якому зимовому столі.