Пиріжки6-7 середніх картоплин залити
1 літрою води, зварити до готовності.
Картоплю добре розім’яти,щоб не було грудочок,відвар з картоплі не виливати.
Коли відвар з картоплею трошки охолоне,додати до нього
100 гр дріжджів.
В миску з борошном додати:
1 ст.л. солі
2 ст.л. цукру
1 ст.л. олії
1 ст.л. горілки
Влити відвар з дріжджами і замісити тісто, як на вареники. Виробляти пиріжки з любою начинкою.(В мене одні з гречкою і паштетом,інші з яблуками).
Щоб нарухались15 хв. і пекти на олії як пампухи.
Я виробила всі пиріжки і відразу пекла.
З цієї порції виходить дуже багато пиріжків,можна пекти на пів порції.
Це вже третя частина залишилась.
Деколи як тільки охолонуть закидаю в камеру,потім витягую готові.
Сьогодні не закину,мало що лишилось.