Торт з халвою( Tort chalwowy)
Рецепт на форму 21 см.
Бісквіт:5 яєць
1/2 ст муки
1/4 ст крохмалю
1/4 ст какао
3/4 ст цукру
1 ч.л. порошку до печива
Збити білки, під кінець додати цукор і дальше збивати. Поступово додавати по одному жовтки, продовжуючи збивати на меншій швидкості.
Додати муку, крохмаль, какао і розпушувач, добре вимішати. Випікати при 160 градусах десь 35 хв. Готовий корж розрізати на три частини.
Маса халвова:2 яйця
250 гр масла
2/3 ст. цукру
300 гр халви
На паровій бані яйця збити з цукром на пушистий світлий крем. Добре охолодити. В іншій посудині збити масло, і додати охолоджену яєчну масу, постійно збиваючи. В кінці додати подрібнену халву і добре все збити.
Готові коржі перемастити кремом.
Рецепт взяла з польського сайту.