Пляцок з маком та вишнямиБілий корж:6 яєць
1 стакан цукру
1 стакан муки
1 ч.л. порошку до печива
Білки збити з цукром, збиваючи додати жовтки. Всипати муку і порошок і акуратно вимішати. Пекти приблизно 30 хвилин. Готовий корж розрізати на двоє.
Темний корж:6 яєць
1 стакан цукру
1 стакан муки
1 ч.л. порошку до печива
2 ст. л. какао
Все зробити як і на білий корж. Готовий корж розрізати на двоє.
Крем: Приготувати пудинг так як написано на упаковці, але додати стакан цукру. Збити 250 гр. масла і додати готовий пудинг. Ще раз добре збити.
Макова маса: не повний стакан маку розтерти у макітрі. 150 гр масла збити з 0,5 стаканом цукру пудри і додати мак.
Крім того потрібно стакан вишень. Можна морожених або консервованих.
Перемащуємо у такому порядку:
Білий корж- макова начинка-крем- темний корж-крем- вишня-білий корж-макова начинка-крем- темний корж.
Рецепт взято з сайту myrecipe.at.ua. Дякую автору Ірині за рецепти смачної випічки.