Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ-2 Кіш
Ludany
24 серпня 2009 07:57
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Привіт всім,ФМ буде присвячений моєму улюбленому пирогові кішові.

Кіш - французький відкритий солений пиріг.Основа-або пісочне,або слоєне тісто,начинка може бути і овочева і м'ясна і навіть рибна,заливка-яйця,сир,вершки(молоко,сметана)
Випікають кіш в традиційних круглих низьких формах з хвилястим крайчиком,або один великий,або малі порційні.Можна пекти кіш і в круглих роз'ємних формах.
Французи цей пиріг запозичили в німців Лотарингіїї,ті випікали кіш з залишків хлібного тіста та заливали начинку яйцево-молочною сумішшю,французи "посадили" пиріг на пісочне або слоєне тісто,додали в заливку твердий сир,від чого пиріг тільки виграв і саме при такій рецептурі став відомий у всьому світі.
Мій улюблений кіш на слоєному тісті ,начинка-бринза та помідори (ідея та основа рецепта взяті з Кукінга).

Кіш з бринзою

Тісто
100 г холодного вершкового масла,1 1/2 ст.муки,соль-порубити в крошку(я робила пульсаром в комбайні- зручно та дуже швидко),добавити 1яйце и швидко замісити тісто,викласти в форму,зробивши бортики,помістити в морозилку на 15 хвилин.
Начинка
Посипати тісто прованськими травами,потерти бринзу(150г),кружельця копченої ковбаски(100г),помидори кружельцями(100г).Залити заливкою (150 г сметани змешати с 2 яйцями і 100 г сиру тертого ).
В духовку на 175 град.,форма 22 см в діаметрі.



Перейти на початок сторінки
ir71
24 серпня 2009 11:32
Повідомлення #2


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Ludany,незнаю чи цього разу у мене щось вийде.Справа в тому що у моїй сімї не прижились такого плану пироги.Ну не люблять і все...
Перейти на початок сторінки
Ludany
24 серпня 2009 13:11
Повідомлення #3


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Ір,нічого страшного,надіємся,це не останній ФМ,я тебе розумію,смаки близьких переробити дуже важко,якщо не подобається,нічого тут не вдієш.
Перейти на початок сторінки
ir71
24 серпня 2009 16:23
Повідомлення #4


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Але я таки ризикнула і спекла киш,хоча мої були не взахваті від пирога,та якось незамітно по кусочку і за обідом все злопали. fellow

Отже Картопляний киш з ковбасою та яйцями
Тісто
3-4 средних картоплини
1 яйце
100гр вершкового масла
сіль, перец, мускатний горіх
100гр муки
Начинка
2варених яйця,1невеличкий болгарський перець,
3-4шт мисливських ковбасок,100гр твердого сиру
100гр сметани
50мл молока
1 яйце
зелень і
сіль за смаком
Картоплю почистити, відварити і потовкти на пюре
Замісити тісто з теплого масла, пюре,яйця і муки, посолити поперчити добавити мускат
Виложити тісто в форму змазану маслом,зробити високий бортик.
Поставити в холод на 30хв
Нарізати ковбаски кружельцями,яйця кубіками,перець теж кубіками і додати зелень.
Змішати сметану,молоко і яйце, посолити поперчити і залити пиріг.Зверху потерти твердий сир.
Випікати30-40мин при 190-200С



Перейти на початок сторінки
Ludany
24 серпня 2009 18:15
Повідомлення #5


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Ір,ти таки молодчина,зробила кіш belay.Такий цікавий,з картопляного тіста,а ковбаски та сир,звичайно,не будуть зайвими ніколи,тому впевнена,що вийшло дуже смачно.
А мої навпаки дуже люблять і просять,бо давно не робила,але все якось не виходить,закруток багато робила,передшкільні хлопоти і т.д.Але постараюсь якийсь смачненький кіш таки зробити на тижні.
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
25 серпня 2009 11:37
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Привіт дівчата smile
Я шось геть розлінилась, недуже мене на кухню тягне. Відсвяткували ДР чоловіка, День Незалежності, то може тепер і доберусь до кухні) Правда мала менше шось захворіла, якусь висипку має, а мій лікар у відпустці, шо дуже погано...
Люба, а твої вже до школи готові? Все покупляла? Мені ше пенал залишився, неможу вибрати красивого ніяк)
Кіш спечу, моїм подобається) Почекаю, най вчорашні шашлики подоїдають, тай спечу)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ludany
25 серпня 2009 14:56
Повідомлення #7


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Наталь,зроби слоєне тісто (в тебе ж є комбайн,посічи там в крошку,менше хвилини тобі займе),вистели в форму круглу,туди покриши залишки шашликів,додай якійсь овочі,помідорки,залий заливкою,притруси сиром і спечи.От кіш і буде готовий.
В школу ми вже готові майже.
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
26 серпня 2009 10:57
Повідомлення #8


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Люба! Шашлики доїли і самі))) Лишилась риба смажена, то я її в кіш порізала, дала перцю червоного і петрушки) От таке чудо в мене вийшло. Смачнюще, капець! Ледве один кусочок сховала на нині аби сфотографувати)))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ludany
26 серпня 2009 11:09
Повідомлення #9


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Нат,дуже симпатичний та і фото живе вийшло, до обіду ще 50 хвилин,важко дивитись на такі речі,ох, важко wink
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
26 серпня 2009 12:07
Повідомлення #10


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
З тим пирогом хіба фантазувати і фантазувати... Сиджу і думаю, з чим би то ше спекти smile

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 08:09

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 48
Гостей: 44
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100