Привіт всім,ФМ буде присвячений моєму улюбленому пирогові кішові.
Кіш - французький відкритий солений пиріг.Основа-або пісочне,або слоєне тісто,начинка може бути і овочева і м'ясна і навіть рибна,заливка-яйця,сир,вершки(молоко,сметана) Випікають кіш в традиційних круглих низьких формах з хвилястим крайчиком,або один великий,або малі порційні.Можна пекти кіш і в круглих роз'ємних формах. Французи цей пиріг запозичили в німців Лотарингіїї,ті випікали кіш з залишків хлібного тіста та заливали начинку яйцево-молочною сумішшю,французи "посадили" пиріг на пісочне або слоєне тісто,додали в заливку твердий сир,від чого пиріг тільки виграв і саме при такій рецептурі став відомий у всьому світі. Мій улюблений кіш на слоєному тісті ,начинка-бринза та помідори (ідея та основа рецепта взяті з Кукінга).
Кіш з бринзою
Тісто 100 г холодного вершкового масла,1 1/2 ст.муки,соль-порубити в крошку(я робила пульсаром в комбайні- зручно та дуже швидко),добавити 1яйце и швидко замісити тісто,викласти в форму,зробивши бортики,помістити в морозилку на 15 хвилин. Начинка Посипати тісто прованськими травами,потерти бринзу(150г),кружельця копченої ковбаски(100г),помидори кружельцями(100г).Залити заливкою (150 г сметани змешати с 2 яйцями і 100 г сиру тертого ). В духовку на 175 град.,форма 22 см в діаметрі.
Ір,ти таки молодчина,зробила кіш .Такий цікавий,з картопляного тіста,а ковбаски та сир,звичайно,не будуть зайвими ніколи,тому впевнена,що вийшло дуже смачно. А мої навпаки дуже люблять і просять,бо давно не робила,але все якось не виходить,закруток багато робила,передшкільні хлопоти і т.д.Але постараюсь якийсь смачненький кіш таки зробити на тижні.
Привіт дівчата Я шось геть розлінилась, недуже мене на кухню тягне. Відсвяткували ДР чоловіка, День Незалежності, то може тепер і доберусь до кухні) Правда мала менше шось захворіла, якусь висипку має, а мій лікар у відпустці, шо дуже погано... Люба, а твої вже до школи готові? Все покупляла? Мені ше пенал залишився, неможу вибрати красивого ніяк) Кіш спечу, моїм подобається) Почекаю, най вчорашні шашлики подоїдають, тай спечу)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Наталь,зроби слоєне тісто (в тебе ж є комбайн,посічи там в крошку,менше хвилини тобі займе),вистели в форму круглу,туди покриши залишки шашликів,додай якійсь овочі,помідорки,залий заливкою,притруси сиром і спечи.От кіш і буде готовий. В школу ми вже готові майже.
Люба! Шашлики доїли і самі))) Лишилась риба смажена, то я її в кіш порізала, дала перцю червоного і петрушки) От таке чудо в мене вийшло. Смачнюще, капець! Ледве один кусочок сховала на нині аби сфотографувати)))
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт