Киш з броколі
250 г муки + мука для роботи
Сіль
125 г охолодженого масла
5 яєць
600 г брокколі
200 г вареної шинки (нарізаною шматочками)
150 г твердого сиру (Гауда або твердий, але не солоний)
200 г вершків
Перець
Мускатний горіх
Муку і 1/2 ч.л солі перемішати. Масло порізати маленькими шматочками і додати до муки. 1 яйце і 2 – 3 ст.л. холодної води додати. Все порубати за допомогою ножа, далі руками вимісити тісто. Тісто сформувати в кулю, обернути харчовою плівкою і на 30 хв в холодильник
Між тим брокколі вимити, розібрати на суцвіття, ніжки порубати. У кип'яченій солоній воді на середньому вогні приблизно 5 хв варити. Відкинути на друшляк, обдати холодною водою і дати добре стекти. Сир натерти на крупну терку, додати до нього шинку і брокколі. Яйця, що залишилися, збити з вершками і добре посолити, поперчити і додати мускатний горіх.
Духовку нагрівати до двохсот градусів. Форму діаметром 26 см змастити маслом. Тісто розкотити на обсипанной мукою поверхні столу і викласти у форму. Вирівняти пальцями так, щоб висота бортів пирога була не нижча 4 см. Брокколі, сир, шинку викласти в пиріг, посипати лісовим горіхом, залити яїчно-сливочною сумішшю. Випікати близько сорока п'яти хвилин до золотисто-коричнего кольору.