Дамські пальчики або "Савоярді"
Складники: 3 яйця,
75 гр муки,
75 гр цукру,
масло (для змащування дека),
цукрова пудра для посипання
Приготування: 1. Білки відокремити від жовтків. (Яйця бажано мають бути з холодильника, щоб білки згодом краще збилися. Посуд обов'язково має бути сухим.)
2. У жовтки всипати половину цукру і збити міксером на високій швидкості в піну. Жовтково-цукрова маса повинна сильно посвітліти, стати майже білою.
3. Після того, як жовтки ми збили, всипати до всю муку, і гарненько вимісити. Повинно вийти однорідне туге тісто.
4. В останню чергу збити білки, щоб вони не встигли осісти. Коли білки вже зіб'ються в дуже щільну повітряну масу, додати до них поступово, продовжуючи збивати, цукор, що залишився. Збиті білки ОБОВ'ЯЗКОВО повинні стати дуже щільною, повітряною масою,
це важливо! .
У жовткове тісто акуратно вмішати спочатку пару столових ложок збитих білків. Консистенція тіста після цього стане податливіша, і тоді потрібно ДУЖЕ акуратно вмішати в тісто останні білки, щоб вони не осіли. (у рецепті-оригіналові вказувалося, що потрібно дивитися по консистенції тіста, і можливо не всі білки знадобляться. Завжди потрібно орієнтуватися все ж не на кількість білків, а на консистенцію тіста. Воно має бути повітрям, але не рідким, залишатися досить густим, щоб не розтікалося по деку)
6. Коли тісто готове, акуратно перекласти в кондитерський мішок, шприц, або звичайний пакет, в кутку якого зробити необхідної величини отвір.
7. Деко застелити папером для випічки і змастити її вершковим маслом. На папір видавлювати палички завдовжки близько 10 см .
Поставити печенько (вийшло не зовсім повних 2 дека) в заздалегідь розігріту до 150°С духовку + конвекція . Через 15 хвилин печенько готове. Вони виявилися готовими, але не до кінця сухими. Дала духовці остигнути, і потім зробити зовсім маленький вогонь, і поставити печиво на решітку ще підсушитися хвилин 15. Після охолодження вони стали такими, як треба. Головне, щоб печенько вийшло сухим, хрустким і не згоріло при цьому.
Рецепт з нету