"Вишиванка"«Вишиванка"важить 4,5 кг.Форма 35/35.
Потрібно:12 жовтків
2 ст цукру(200 гр)
2 ст.л.порошку до печива
1 ст сметани
4 ст.л. жиру (смальцю)розтопленого і охолодженого
борошна скільки забере
3 ст л.какао,
вишневе варення, горіхи.
Жовтки розтерти з цукром,додати сметану,жир,борошно з порошком.Замісити не густо.Розділити тісто на 2 частини,до однієї додати какао.Чорне тісто поділити на 3 частини і поставити в морозилку(щоб добре терти).Біле тісто розділити на 3 частини.
Розкачати одну частину білого тіста,викласти на форму,щедро змастити вишневим варенням,добре посипати горіхами, затерти чорним тістом і пекти.Випікати 3 таких коржі.
Крем; заварений сметанковий пудинг+масло.
Рецепт із записника.
P.S.. Я завжди спочатку замішую на половину порції чорне тісто,ставлю його в морозилку,а потім замішую жовте.Борошна додаю так, щоб тісто було м’яким. Люблю вишневе варення, тоді в пляцка гарний винний смак,а ще щоб було багато горіхів.
А білки використовую в іншому рецепті,але про це згодом.