Рецепт сирника я взяла з книги "Кулінарні рецепти сестри Ольги", ця книжка нас з мамою зачарувала)) все так просто і смачно, по ній готували кутю на вечерю, пекли уже майже всі пляцки з неї. Ось рецепт сирника_
Тісто: 3 склянки борошна, 250 г маргарину, 5 жовтків, 2,5 ст. ложки цукру, 2 ч. ложки порошку до печива.
Сирна маса: 0,5 кг сиру, 1 жовток, 0,5 склянки цукру, 125 г масла, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ст. ложка манної крупи.
Начинка: 1 банка консервованих ананасів або персиків.
Білкова піна: 5 білків, 1 склянка цукру.
Пересіюємо борошно разом із порошком до печива і натираємо до нього маргарин на грубій тертці. Далі додаємо жовтки, розтерті з цукром, і продовжуємо сікти ножем. Наприкінці дуже швидко руками замішуємо тісто. Ділимо його на дві частини і одну з них ставимо в морозильну камеру.
Сирну масу готуємо так: сир двічі перемелюємо через м'ясорубку. Розтираємо в макітрі масло, сир, жовток і цукор. Вкінці все ложкою вимішуємо з крохмалем і манкою.
У вистелену промащеним папером бритванку кладемо розкачану частину тіста, на яке викладаємо сирну масу, а зверху - нарізані консервовані ананаси або персики. Збиваємо білки з цукром на густу піну і рівномірно викладаємо на фрукти, а на неї тремо на середній тертці заморожену порцію тіста. Випікаємо сирник у розігрітій печі на помірному вогні протягом 45 хв.