Лосось малосольний, сухого засолу
Для цього потрібно:
0,5 кг філе лосося (в мене сьогодні зі шкірою)
200г морської солі
100 г цукру
крупномеленого чорного перцю
подрібненого свіжого кропу ( великий пучок)
Змішуємо сіль, цукор, перець та кріп. (Перець горошком подрібнюєм за допомогою, ножа і серветки , кріп дрібно-дрібно ріжемо.)
Чисте філе лосося, якщо воно зі шкіркою, викладаємо прямо на дно керамічною або пластмасовою миски і засипаємо сумішшю, шкіркою вниз, на дно. Якщо філе без шкіри - ділимо суміш навпіл, половину на дно, потім - філе, і засипати другою половиною.
Філе має бути досить товстим!
Закриваємо плівкою і відправляємо на ніч (12 годин) в холодильник.
Виймаємо. Добре промиваємо.
Сушимо серветками або рушником, знову в миску, і ще на 12 годин у холодильник, нехай ще підсохне і ніби трохи підв'ялиться. Зберігати в керамічному чи скляному посуді, накривши фольгою.
Найкраще смакую з скибочкою чорного хліба з маслом чи домашнім майонезом
Смачного !!!!!!!!!