Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смородина
Натонька
прагну досконалості...
5 липня 2009 08:36
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
5 липня 2009 08:47
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Заготовка (пектин)


Чисті, зрілі ягоди (1 кг) кладуть в каструлю, додають 1 скл. води і ставлять на вогонь. Коли температура досягне 70 градусів, ягоди швидко протирають крізь сито і додають 300 г цукру на 1 кг ягід, старанно перемішують і розкладають в чисті банки.
Накривають металевими лакованими або скляними кришками і при 85 градусах пастеризують: пів-літрові банки - 15 хв., літрові - 20 або витримують в киплячій воді відповідно 7 1 10 хвилин. Потім банки закривають кришками і ставлять догори дном.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
5 липня 2009 08:47
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Желе зі смородини


Перший спосіб:
На 1 кг заготовки додають 600-700 г цукру, ставлять массу на вогонь, доводять до кипіння, витримують 10 хвилин і розливають в банки, охолоджують і накривають пергаментним папером, зав'язують.

Другий спосіб:
1 л соку чорної смородини і 1 кг цукру ставлять на вогонь і уварюють, помішуючи до температури 105 градусів. В гарячому вигляді розливають в банки і після охолодження зав'язують пергаментним папером.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 липня 2009 17:45
Повідомлення #4


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Компот із смородини


Перший спосіб:

Відібрані крупні ягоди засипають в банку по плечики, заливають цукровим сиропом (350-400 г цукру на 1 л води), ставлять в каструлю з солодкою водою, доводять її до 80 градусів: півлітрові банки прогрівають 10 хвилин, літрові - 14 або в киплячій воді - 4-6 хв. Потім їх виймають, закривають і ставлять догори дном

Другий спосіб:

Заповнені ягодами банки заливають кип'яченою водою або соком смородини, малини або літніх яблук (без цукру). Потім повторюють процес обробки першим способом.

Третій спосіб:

Пів-літрові банки заповнюють ягодами, шарами пересипаючи цукром і обережно постукуючи ними об стіл (100 г цукру і 2 ст. л. кип'яченої води) Накривають їх кришками і ставлять пастеризувати в холодну воду, прогріваючи при 80 гр протягом 20 хв., літрові - 25 хв.

Четвертий спосіб:

В емальовану посуду кладуть ягоди і цукор (500 г на 1 кг ягід) додають 2-3 ст. л. води або соку, ставлять на вогонь, накривають кришкою і, помішуючи, при 85 гр витримують 5 хв. Потім ягодами з сиропом заповнюють гарячі, стерилізовані банки по вінця і закривають.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Славочка
28 червня 2010 22:25
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
От скоро сезон чорної смородини. Я її заготовляю багато: крім мороженої для компоту роблю ще перетерту з цукром (2:1) і
варення "5ти хвилинка" до чаю.
У варенні ягоди цілі, трохи зажельовані.
Отже, смородину промити, очистити, обсушити на рушничку.
на 1л ягід відміряти 1 л цукру, горнятко води.
У емальовану каструлю влити воду, всипати трохи цукру, трохи ягід. Поставити на вогонь і так поступово всипати весь цукор і ягоди.
Помішуючи нагріти до кипіння, поварити на маленькому вогні 5 хв.
Розлити в сухі простерилізовані банки,
закрити металевими кришками(кришки теж прокип'ятити).


Чи пробував хтось робити желе з "Желфіксом" чи "Квітином"? здається мінімум затрат по часу. Моя свекра минулого року таке желе готувала, казала дуже швидко і смачно.
Перейти на початок сторінки
luydochka
29 червня 2010 15:51
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
А у мене вже почався сезон варення. Вчора робила варення (желе) з червоної смородини (порічок).
Желе з порічок

Порічки (червона смородина) перемила, перемолола на м'ясорубці. Масу, яка утворилася перетерла через два шари марлі, щоб не було кісточок. До цього соку, що получився, додала цукор, з розрахунку 1л цукру на 1л соку (можна трохи більше). Перемішала дерев'яною ложкою і поставила на повільний вогонь. Желе потрібно весь час помішувати, поки не розчиниться цукор. Тоді довести до кипіння, але щоб не кипіло довгий час. Розливаємо в попередньо простирилізовані банки і закриваємо металічними кришками. А взимку смакуємо!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 липня 2010 12:35
Повідомлення #7


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: luydochka
Желе з порічок

У нас це порічкова галяретка і основне її призначення - тоненько змащувати нею коржі для тортів, щоб була легенька кислинка.
А так - то ложкою за милу душу t0267
Перейти на початок сторінки
lana
9 липня 2010 13:22
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: luydochka
Порічки (червона смородина) перемила, перемолола на м'ясорубці.

А я протушую під кришкою з невеликою кількістю води , а потім через друшляк з металевою сіткою- дуже швидко.
Перейти на початок сторінки
Алінорік
9 липня 2011 22:48
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Компот із смородини (інших ягід без кісточки)
Швидко і просто!
Беремо 3-х літрові банки, їх не стерилізуємо. Засипаємо 1 л ягід у кожну банку. Заливаємо кип'ятком, прикриваємо кришкою. Через годину воду зливаємо і знову доводимо до кипіння, додавши цукор (1 стакан з розрахунком на 1 3-літрову банку). Закатуємо і закутуємо.
Цим рецептом зі мною поділилася моя свекруха.
Перейти на початок сторінки
Ірця
13 липня 2011 16:56
Повідомлення #10


Молода господинька
  • 34

Репутація: 180
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 151
Реєстрація: 12.12.2009

ICQ:--

Бали: 963
Желе зі смородини без пастеризації


Смородину помити, просушити.Набираємо потрохи в друшляк і перетираємо руками,щоб шкірка і кісточки залишилися в друшляку.

Коли смородина перетерта - добавляю на 1 л смородини 2 л цукру.

Швидко перемішую і накладаю в літрові банки,закриваю капроновими кришками і зберігаємо в прохолодному місці.Стоїть до весни.Дуже смачна.

Перейти на початок сторінки
 
« · Фрукти · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:34

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 113
Гостей: 112
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100