Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


2 сторінок 1 2 Далі >>
Відповісти
 Домашня ковбаса
Ластівка
27 грудня 2011 22:05
Повідомлення #10


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
Цитата: Natalyadiva
Дівчата, всім дякую за поради. Хочу на свята робити ковбасу і тому раджуся з вами, щоб все було добре.

ти будеш її коптити чи в духовці?

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
28 грудня 2011 18:18
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Цитата: Ластівка
ти будеш її коптити чи в духовці?

Буду коптити і ковбасу, і мясо, і рибу. В духовці ковбасу ще ніколи не робила.
Перейти на початок сторінки
Ластівка
28 грудня 2011 20:55
Повідомлення #12


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
так як коптити я не маю де, то завжди роблю в духовці, нормальна така ковбаса виходить

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
Подоляночка
28 грудня 2011 21:30
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Я як роблю ковбасу, то м'ясо не мелю - це в оригіналі , а в нас воно ріжеться на дрібні кубики і дається дозріти в кишках ніч. Дууууже смачно. Я ще іноді роблю так: пізніше м'ясо ріжу, а жирніше - то на м'ясорубку. Дуже добре виходить. Вона сочніша, як мясо різати, а не молоти. По тому ж принципу роблю курячу ковбасу. За основу беру куряче філе, промариновую, ріжу тонкими полосками, а почеревину жирну або просто жирне мясо мелю на мясорубку, перемішую+воді і все інше. І далі як завжди
Перейти на початок сторінки
наталька
28 грудня 2011 23:54
Повідомлення #14


Файна господиня
  • 51

Репутація: 726
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1454
Реєстрація: 14.09.2011

ICQ:--

Бали: 1801
Цитата: Natalyadiva
Буду коптити і ковбасу, і мясо, і рибу

мене зацікавила риба, яка саме, який маринад, і як довго, та на якій темпиратурі її коптити, бо тепер магазинна сама хімія, фарба і риба сира, тільки пофарбована і
рідким димом для запаху заправлена

--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка.
Коко Шанель
Перейти на початок сторінки
KASYA
21 лютого 2013 21:54
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Ковбаса домашня печена

Розкажу як ми робимо домашню ковбасу (оту, що вчора показала в темі "Що в нас нині на столі - 7"). На Різдвяні свята зробили трохи більше, то я частину заморозила сирою, а зараз тільки виягаю і запікаю.

Робили на такі пропорції:
свинина - 3,5 кг
шпондер - 1 кг
телятина - 1 кг
філе індика - 1 кг (можна філе курки, можна просто 2 кг телятини без курки чи індика)
часник - 5 - 6 головок (не зимового) даємо зразу не весь, а частину, тоді пробуємо і додаємо до смаку
сіль - зразу грам 80, далі теж пробуємо і до смаку додаємо
перець - зразу 2 чайних ложки
0,5 - 1 мускатний горіх потерти
50 г коньяку
150 г води.

Свинину ріжемо або перемелюємо м"ясорубкою з решіткою на 3 отвори, частину шпондеру так само. Другу частину шпондеру і телятину перемелюємо через решітку з середніми отворами, як на котлети. Філе індика ріжемо. Все м"ясо змішуємо у великій мисці.
Додаємо часник, сіль, перець, мускатний горіх, коньяк, воду і все дуже довго і ретельно перемішуємо. Кидаємо той фарш в мисці, вибиваємо, чим довше тим краще. Тоді фарш добре тримається купи, стає еластичним. Я витримую хвилин 15-20.
Далі робимо котлетку і підсмажуємо її для проби на смак. Тоді додаємо ще сіль, перець і часник, якщо потрібно.
Далі за допомогою насадки на м"ясорубку начиняємо кишки, так тугенько, але не надто, бо може лопнути кишка. Якщо ковбаса буде запікатись, то можна зразу запікати, попередьо трохи поколоти, щоб не лопнула в процесі запікання. Можна поклати в кульок і в морозильну камеру, а при потребі витягувати і запікати не розморожуючи.



Якщо ковбасу коптити, то ми її підвішуємо на ніч на таку поперечну палку (не знаю для чого, колись господиня на весілля так робила і ми тепер так робимо), а на наступний день зранку вже чоловік коптить. Коптить досить довго, години 4-5. Смачна і печена, і копчена, бо ж своя.




--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
2 сторінок 1 2 Далі >>
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:43

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 120
Гостей: 118
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100