Пропоную вам рецепт смачних домашніх маринованих шампіньйонів.
Рецепти шукала в інеті, але на основі всього прочитаного я зробила свій вдосконалений рецепт.
Шампіньйони мариновані
На 500 гр невеликих шампіньйонів:
пів склянки води,
4 ст. ложки оцту,
1/2 ст. ложки солі,
1 ст. ложка цукру,
3 зубочки часнику,
3-4 горошини пахучого перцю,
3-4 горошини чорного перцю,
1-2 шт. лаврового листя,
2-3 гвоздички,
2 ст. ложки олії.
Помиті і почищені шампіньйони розрізаємо на половинки, більші - на 4 частини.
Із вказаних складників, крім олії та часнику - готуємо маринад. Ставимо на вогонь і кидаємо в каструльку гриби. Під кришкою варимо 10 хвилин з моменту закипання.
В кінці додаємо подрібнений часник та олію. Знімаємо з плити, коли трохи охолоне, перекладаємо гриби разом з маринадом в банку і кладемо на холод. Наступного дня можна їсти, грибочки гарно промаринуються. В мене вийшла повна півлітрова баночка. Мені і всім домашнім такі шампіньйони дуже посмакували - набагато кращі від купованих, і оцту не так багато.
Ви можете регулювати кількість оцту і спецій на ваш смак, але як на мене, такий рецепт оптимальний.