Давно знайшла цей рецепт в місцевій газеті. Сподобався відразу, але внесла свої корективи. З тих пір печу цей смачний рулетик.
Коли в будинку багато стиглих бананів і не встигаєте їх з'їсти, або коли хочеться смаку іриски в поєднанні з ніжним бісквітом, це саме те!
Рулет бісквітний з бананомЯйце куряче (для тіста) - 4 шт
Цукор - 1 скл.
Борошно - 1 скл.
Какао-порошок ((екстра, темне)) - 3-5 ч. л.
Чай або кава (для просочення:) - 0,5 скл.
Алкоголь міцний ((наприклад коньяк)) - 3-4 ст. л.
Масло вершкове (Для крему) - 200 г
Варене згущене молоко або вершки згущені - 1 бан.
Банан - 4-6 шт
Шоколад (для прикраси рулетів) - 50-100 г
Приготувати бісквітне тісто. Роблю його, як рекомендує кондитер А. Селезньов. Яйця з цукром трохи підігріти на водяній бані, збиваючи міксером. Відставити з плити і продовжувати збивати до пишної піни. «Ступінь готовності цієї операції перевіряється так: проведіть пальцем по верху піни. Якщо залишається доріжка - збивати досить ».
Яєчну суміш влити до просіяного з какао-порошком борошні. Акуратно перемішати масу рухами зверху - вниз до однорідності.
Приготувати бісквітне тісто. Роблю его, як рекомендує кондитер А. Селезньов. Яйця з цукром трохи підігріти на водяній бані, збиваючи міксером. Відставити з плити і продовжувати збивати до пишної піни. «Ступінь готовності цієї операції перевіряється так: проведіть пальцем по верху піни. Якщо залишається доріжка - збивати досить ».
Яєчну суміш влити до просіяного з какао-порошком борошні. Акуратно перемішати масу рухами зверху - вниз до однорідності.
Акуратно вилити тісто на деко (середній або великий), застелений пергаментом, і не чекаючи поки осяде тісто, акуратно (без струшувань) у попередньо розігріту духовку. Випікати тісто потрібно при температурі 180 градусів - 25 -30 хвилин, 210 градусів - 5 -7 хвилин. Перевірити готовність бісквіта можна натиснувши ще в духовці на нього пальцями. Якщо тісто пружинить - бісквіт готовий! Залишаємо дверцята відчиненими і нехай бісквіт остигає хвилин 20, щоб він відразу не опал ...
На один кінець коржа кладемо банан поверх крему. якщо банан кручений, його можна поламати і викласти по прямій лінії. Акуратно згорнути рулет.
Якщо ви використовували при випічці середній деко (як я), то бісквіт потрібно розрізати по горизонталі на 2 коржі. Якщо великий, бісквіт треба поділити на 2 або навіть 3 частини, дивлячись від товщини коржа.
Готові коржі просочити кавою або чаєм з додаванням алкоголю.
Потрібно просочувати бісквіт несильно - використовуючи для цього пензлик і починаючи з боків. Якщо використовувати для цього ложку і починати з середини, то в результаті всередині рулет мокрий, як губка, а боки сухі.
Для крему розм'якшене масло збиваємо міксером до пишноти і починаємо додавати по ложці-дві варене згущене молоко, продовжуючи збивати міксером. Крем готовий. Тепер його можна нанести довгою лопаткою на наші бісквітні коржі, що і робимо.
На один кінець коржа кладемо банан поверх крему. якщо банан кручений, його можна поламати і викласти по прямій лінії. Акуратно згорнути рулет.
Рулет зверху можна 1) прикрасити залишками крему, обсипати крихтою з печива наприклад ...
2) покрити розтопленим шоколадом у вигляді смужок або сітки.
Дати рулетів просочитися трохи в теплі, а потім перенести на холод.