Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смаколики від kristinka (Христі %), Потрішки вчимося готувати разом
kristinka
4 грудня 2011 00:24
Повідомлення #1



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Від сьогодні починаю виставляти перевірені мною власні та запозичені рецепти у цьому чудовому форумі :)))) . Сподіваюся, що вони стануть комусь у нагоді !
раніше публікувалася на Поваренок.ру..але не дуже там подобається :)
Перейти на початок сторінки
kristinka
4 грудня 2011 00:30
Повідомлення #2



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
почну і з свого улюбленого тортика який печу часто на дні народження. рецепт навіть не пригадаю звідки..скоріш історія була така: їла куплений у магазині (домашнього ивробництва) і вирішила його відтворити вдома на власний розсуд.

Інгредієнти для "Слойоний тортик з яблуками і заварним кремом"
Тісто (бездріжджове листкове, тонких пластів) - 6 шт
Яблуко (не дуже соковиті) - 1 кг
Молоко - 0,5 л
Борошно - 4 ст. л.
Масло вершкове - 250 г
Сметана - 3 ст. л.
Маргарин (для дека)
Ванілін - 0,05 г
Цукор - 1,2 скл.
Білок яєчний - 3 шт
Кисіль вишневий (у порошку) - 1 пакет.
Жовток - 1 шт

На 2 тонкі пласти тіста ( купую готове ТМ Файн фуд) викласти збиті з цукром і порошковим киселем яєчні білки. На білкову піну викласти 2 / 3 очищених від шкірки яблук, нарізаних пластинками (2 -5 мм залежно від м'якості яблук). На третій пласт тіста викласти 1 / 3 яблучних пластинок, посипати цукром. Поверх яблук на кожен корж накласти пласт листкового тіста.
Три коржа, які у нас вийшли випікаємо в духовці (180 град) до злегка золотисто-жовтого кольору (30 хв печемо коржі з білковою піною бажано разом щоб білки не осіли чекаюси поки спечеться перший корж, прибл. 20 хв на корж без білків) .... З обрізків тіста, яка випекли, робимо крихти для обсипання торта.
Для крему: жовток, цукор та 5 ст. л. борошна перемішуємо до однорідної маси, потім до неї додаємо поступово молоко і ванілін. Варити на повільному вогні до кипіння, постійно помішуючи. Збити масло, продовжуючи збивати додавати швиденько по 2 ложки завареного молока з борошном, наприкінці збивання додавати по ложці сметану.
Коржі перекладаємо кремом, зверху і з боків торт добре намазуємо кремом і обсипаємо крихтами. На ніч залишаємо тортик настоюватися (не в холоді!)

інколи замість яблук додаю вишеньку свіжу без кісточок з цукром, попередньо сціджену від соку.




Повідомлення відредагував kristinka - 4 грудня 2011 00:46
Перейти на початок сторінки
kristinka
4 грудня 2011 00:36
Повідомлення #3



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:


Перейти на початок сторінки
kristinka
4 грудня 2011 00:41
Повідомлення #4



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
вибачайте, що так багато фото одного і того ж торта...але він справді дуже смачний на красивий у розрізі.
Перейти на початок сторінки
kristinka
4 грудня 2011 00:53
Повідомлення #5



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Сирник с вишнями


думаю рецептик популярний. мені дістався від знайомої.

Борошно (в тісто) - 3 скл.
Цукор (в тісто - 1 скл., До сиру - 150 г, до білків - 0,5 скл.) - 2,1 скл.
Маргарин м'який (в тісто) - 250 г
Яйце куряче (в тісто -3, до сиру - 4 шт.) - 7 шт
Розпушувач (в тісто) - 1 ст. л.
Какао-порошок (в тісто) - 2 ст. л.
Сир - 900 г
Масло вершкове (до сиру) - 150 г
Крохмаль (до сиру) - 1 ст. л.
Крупа манна (до сиру - 1, для посипання 2 ст.л.) - 3 ст. л.
Ванілін (до сиру) - 1 г
Лимон (до сиру) - 1 шт
Вишня (без кісточок з цукром, відціджений) - 1 л
Кисіль (у порошку до білків) - 1 пакет.

Маргарин посікти з борошном і розпушувачем, яйця збити з цукром. Замісити тісто, розділити на дві частини. Однією вистелити деко середнього розміру, а другу половину розділити на 2 частини: до однієї частини додати какао. Дві частини тіста покласти в морозилку.

Для сирної маси всі інгредієнти (крім яєць і цукру) перемішати в комбайні до кремоподібного стану і в кінці додати збиті окремо з цукром жовтки і білки.

Біле тісто посипаємо манкою, викладаємо вишні, зверху тремо чорне тісто, на нього викладаємо сирну масу, на сир - збиті білки з цукром і киселем, на білкову масу зверху тремо біле тісто. Ставимо в духовку на 1 годину при температурі 180 град
а от і фото героя...


Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 4 грудня 2011 13:03
Перейти на початок сторінки
kristinka
4 грудня 2011 01:27
Повідомлення #6



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Давно знайшла цей рецепт в місцевій газеті. Сподобався відразу, але внесла свої корективи. З тих пір печу цей смачний рулетик.
Коли в будинку багато стиглих бананів і не встигаєте їх з'їсти, або коли хочеться смаку іриски в поєднанні з ніжним бісквітом, це саме те!

Рулет бісквітний з бананом

Яйце куряче (для тіста) - 4 шт
Цукор - 1 скл.
Борошно - 1 скл.
Какао-порошок ((екстра, темне)) - 3-5 ч. л.
Чай або кава (для просочення:) - 0,5 скл.
Алкоголь міцний ((наприклад коньяк)) - 3-4 ст. л.
Масло вершкове (Для крему) - 200 г
Варене згущене молоко або вершки згущені - 1 бан.
Банан - 4-6 шт
Шоколад (для прикраси рулетів) - 50-100 г

Приготувати бісквітне тісто. Роблю його, як рекомендує кондитер А. Селезньов. Яйця з цукром трохи підігріти на водяній бані, збиваючи міксером. Відставити з плити і продовжувати збивати до пишної піни. «Ступінь готовності цієї операції перевіряється так: проведіть пальцем по верху піни. Якщо залишається доріжка - збивати досить ».
Яєчну суміш влити до просіяного з какао-порошком борошні. Акуратно перемішати масу рухами зверху - вниз до однорідності.
Приготувати бісквітне тісто. Роблю его, як рекомендує кондитер А. Селезньов. Яйця з цукром трохи підігріти на водяній бані, збиваючи міксером. Відставити з плити і продовжувати збивати до пишної піни. «Ступінь готовності цієї операції перевіряється так: проведіть пальцем по верху піни. Якщо залишається доріжка - збивати досить ».
Яєчну суміш влити до просіяного з какао-порошком борошні. Акуратно перемішати масу рухами зверху - вниз до однорідності.
Акуратно вилити тісто на деко (середній або великий), застелений пергаментом, і не чекаючи поки осяде тісто, акуратно (без струшувань) у попередньо розігріту духовку. Випікати тісто потрібно при температурі 180 градусів - 25 -30 хвилин, 210 градусів - 5 -7 хвилин. Перевірити готовність бісквіта можна натиснувши ще в духовці на нього пальцями. Якщо тісто пружинить - бісквіт готовий! Залишаємо дверцята відчиненими і нехай бісквіт остигає хвилин 20, щоб він відразу не опал ...
На один кінець коржа кладемо банан поверх крему. якщо банан кручений, його можна поламати і викласти по прямій лінії. Акуратно згорнути рулет.

Якщо ви використовували при випічці середній деко (як я), то бісквіт потрібно розрізати по горизонталі на 2 коржі. Якщо великий, бісквіт треба поділити на 2 або навіть 3 частини, дивлячись від товщини коржа.

Готові коржі просочити кавою або чаєм з додаванням алкоголю.
Потрібно просочувати бісквіт несильно - використовуючи для цього пензлик і починаючи з боків. Якщо використовувати для цього ложку і починати з середини, то в результаті всередині рулет мокрий, як губка, а боки сухі.

Для крему розм'якшене масло збиваємо міксером до пишноти і починаємо додавати по ложці-дві варене згущене молоко, продовжуючи збивати міксером. Крем готовий. Тепер його можна нанести довгою лопаткою на наші бісквітні коржі, що і робимо.

На один кінець коржа кладемо банан поверх крему. якщо банан кручений, його можна поламати і викласти по прямій лінії. Акуратно згорнути рулет.

Рулет зверху можна 1) прикрасити залишками крему, обсипати крихтою з печива наприклад ...
2) покрити розтопленим шоколадом у вигляді смужок або сітки.
Дати рулетів просочитися трохи в теплі, а потім перенести на холод.


Повідомлення відредагував kristinka - 4 грудня 2011 01:38
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
4 грудня 2011 09:19
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Христинко!!!
Щиро вітаю з відкриттям авторської темки,та ще й такої смачної!!!
З перших фото ,які виставлені на форумі-видно,що випічка приготовлена майстринею кондитерського мистецтва і фото-високопрофесійні!!!Гарні,цікаві переписи смаколиків!!
Бажаю творчого натхнення,чудового настрою і затишку на кухоньці!!
Рада вітати нову господиню на нашому чудовому сайті і впевнена,що і Вам тут сподобається !!!
З повагою і найкращими побажаннями Майя

[/url]

Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 4 грудня 2011 09:23
Перейти на початок сторінки
oksenya75
4 грудня 2011 10:31
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Вітаю з відкриттям темки!!!! Все таке смачне!!! Ось пляцок з яблуками ближчим часом попробую - дуже вже апетитний, гарний і неважкий.
Перейти на початок сторінки
Лануся07
4 грудня 2011 10:42
Повідомлення #9


Молода господинька
  • 34

Репутація: 66
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 60
Реєстрація: 17.04.2011

ICQ:--

Бали: 288
Дуже все апетитне, аж захотілося спробувати спекти. Дуже подобається слойоне тісто з яблуками. А цей тортик ще й оригінальний. Обов"язково спробую спекти.
Перейти на початок сторінки
kristinka
4 грудня 2011 11:15
Повідомлення #10


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Дякую, дівчата за гостинність. спробую вас ще радувати чимось смачненьким :)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 03:37

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 35
Гостей: 26
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100