ніжні смачні домашні цукерки з чорного шоколаду з легкою алкогольною ноткою ... чи то з вишенькою, чи то з горішками ... з родзинками і з усім, чим тільки побажаєте .... вони тануть у роті!!
з фабричними вітчизняними не до порівняння!
рецепт знайшла у журналі...трішки модифікувала.
шоколад 230г
вершки 180 мл
масло 2 ст.л.
алкоголь 2 ст.л.
какао, горіхи, цукор для присипки і начинки (ізюм, курага, вишні вялені і т.п.)
Шоколад поламати на маленькі шматочки або натерти.
вершки і масло довести на слабкому вогні до кипіння. Виливаємо їх до поламаного шоколаду, і залишаємо розтоплюватися на 5 хв.
До маси додаємо алкоголь і перемішуємо до однорідності. Якщо потрібно (шоколад до кінця не розійшовся), можна ще підігріти злегка шоколадну масу. Суміш шоколадну ставимо для застигання на холод. У нас повинна вийти пластична маса.
Формуємо кульки руками (краще вологими), а в середину кожної цукерки кладемо начинку (горіх волоський або мигдаль, вишеньку, курагу, чорнослив, родзинки, виноград, кавове зерно, цукати і чого ще душа забажає). Можна робити трюфелі без начинки.
Обкачуємо цукерки в какао-порошку, крихтах з горіхів, печива, вафель, цукрі, кокосовій стружці, шоколадній вермішелі і т. п. або поливаємо їх шоколадною глазур'ю.
Для затвердіння знову ставимо цукерки на холод, де і будемо їх зберігати.
як білоснідний варіант можна зробити трюфелі з білого шоколаду і тоді викорстовувати для посипки лише кокосову стружку..всередину мигдаль чи вишню.