До складу ягід чорниці входять цукри (до б %), лимонна, яблучна, молочна, янтарна, щавлева, хінна кислоти (1-1,2%), глюкозид гліконін і барвник міртилін, дубильні й пектинові речовини, мінеральні солі, вітаміни А, С, В1, В2, РР.
Чорницю насипати в банки з кришками, шо закручуються (без цукру) и струснути, щоб ягоди плотно вляглися. Банки наповнити до самого краю і стерелізувати в киплячій воді 10 хвилин.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Очищені від домішок ягоди вимити в декількох водах і добре відцідити через друшляг. Поставити в духовку в емальованій посуді і нагріти. Через 2-30 хв ягоди стануть утопати в соці. Киплячі ягоди швидко розлити в банки або бутилки, наповнюючи їх до верху, герметично закупорити і перевернути вверх дном. Ягоди стають дуже смачними, якщо їх варити разом зі шматочками груш та яблук (300 г на 1 кг чорниці)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Підготовані ягоди чорниці опустити на 2-3 хв. в киплячу воду і перекласти в каструлю. Підігріти на слабкому вогні під кришкою, поки ягоди не покриються соком. Після цього всю масу (разом з агрусом) перетерти через сито. В отримане пюре добавити цукор, добре перемішати і поставити в холодне місце на декілька годин. Потім чорничну масу поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 20-25 хвилин. Розкласти по банках в горячому вигляді і зразу закупорити.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Ягоди підігріти до виділення соку, перетерти через сито, добавити цукор і залишити в прохолодному місці на 10-12 годин, після чого варити 25-30 хв. на слабкому вогні. Готовий десерт гарячим розлити в банки і закрити кришками.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Кислі яблука нарізати дольками, вирізати серцевину. На 2-3 хв. опустити яблука в киплячу воду і охолодити в холодній воді. Чорницю змішати з підготовленими яблуками і перекласти в банки. Свіжовіджатий сок нагріти до 60-70 градусів, розтворити в ньому цукор і гарячою заливкою покрити чорниці. Пастеризувати півлітрові банки 10 хвилин, літрові - 15 хвилин. Закатати.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Натонька, Дуже гарні рецепти.В мене теж є досить добрий рецепт джему з чорниць. Виходить досить густий і смачний.Взяти 1 склянку води, всипати 1 літр цукру розмішати, як тільки почне закипати швиденько всипати 2 літри чорниць.Помішати, і нехай кипить 20 хвилин. Тоді розлити в чисті стерильні баночки і закатати .Виходить 2 літри.
джему з чорниць. Виходить досить густий і смачний.Взяти 1 склянку води, всипати 1 літр цукру розмішати, як тільки почне закипати швиденько всипати 2 літри чорниць.Помішати, і нехай кипить 20 хвилин. Тоді розлити в чисті стерильні баночки і закатати .Виходить 2 літри.