Думи мої, думи мої, Лихо мені з вами! Нащо стали на папері Сумними рядами?.. Чом вас вітер не розвіяв В степу, як пилину? Чом вас лихо не приспало, Як свою дитину?..
Думи мої, думи мої, Квіти мої, діти! Виростав вас, доглядав вас,— Де ж мені вас діти? В Україну ідіть, діти! В нашу Україну, Попідтинню, сиротами,
А я — тут загину. Там найдете щире серце І слово ласкаве, Там найдете щиру правду, А ще, може, й славу...
Привітай же, моя ненько, Моя Україно, Моїх діток нерозумних, Як свою дитину.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Жито, мамцю! Жито, мамцю! Жито не полова. Як дівчину не любити, Коли чорноброва.
Приспів.
Очерет, осока, Чорні брови в козака. На то мати родила, Щоб дівчина любила. А дівчина-горлиця До козака горнеться, А козак, як орел, Як побачив, так і вмер.
Жито, мамцю! Жито, мамцю! Жито не пшениця. Як дівчину не любити, Коли чепуриться.
Приспів.
Жито, мамцю! Жито, мамцю! Жито не ячмінка. Як дівчину не любити, Коли українка.
Жито, мамцю! Жито, мамцю! Жито колосочки... Як дівчину не любити, Коли чорні очки.
Жито, мамцю! Жито, мамцю! Жито не гречанка... Як дівчину не любити, Коли галичанка.
Приспів.
--------------------
Видиш, брате мій, товаришу мій, Відлітають сірим шнурком журавлі у вирій. Кличуть: кру, кру, в чужині умру. Заки море перелечу, крилонька зітру. Крилонька зітру. Кру. Кру. Кру...
Мерехтить в очах безконечний шлях.. Гине, гине в сірій мряці слід по журавлях. Кличуть: кру, кру, в чужині умру. Заки море перелечу, крилонька зітру. Крилонька зітру. Кру. Кру. Кру...
--------------------
Зеленая рута, жовтий цвіт, Не піду за тебе, піду в світ, Та й розпущу косу по плечу, Не раз, гірко-важко заплачу. Та й розпущу косу по плечу, Не раз, не два гірко заплачу.
Ой де ж ти, мій милий, ночуєш, Що ти мого плачу не чуєш? Бодай тебе, милий, бог скарав, Що ти мене бідну занехав! Бодай тебе, милий, бог скарав, Що ти мене бідну занехав!
Зеленая рута, чорний пень, Щоб тобі так легко ніч і день. Бодай тебе, милий, бог скарав, Що ти мене бідну занехав! Бодай тебе, милий, бог скарав, Що ти мене бідну занехав!
--------------------