Запіканка яблучно-гарбузова. 1 кг гарбуза
100 г (5 ст. л.) манною крупи
500 г домашнього сиру
8-10 (1 кг) кислих яблук
2 яйця
3 ст. л. мелених сухарів
4–6 ст. л. цукру
10 г ванільного цукру
2 ст. л. меленою кориці
сік 1/2 лимону
вершкове масло для обмазки форми
панірувальні сухарі для обсипання форми
Спосіб приготування:
Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину.
Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу, додайте до гарбуза і розімніть. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.
В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли.Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими ( я це зробила у мікрохвильовці.)
Форму для випікання змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями.
В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів. Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці.
Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці.
Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком. Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте.
Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці.
Перед подачею притрусити корицею і пудрою.
Рецепт з сайту
http://relax.ua