Цитата: LiLu
шо то воно таке є???
Неправильно написала
...
Стерилізація банок
Банки стерилізувати просто - добре помити, в кожну налити 1-2ст.л. води (лию на око), викласти на піднос і стерилізувати 5 хвилин - всередині буде справжня парова баня. Мені поміщається 9 0,5л банок (і 1 маленька), а 3л стерилізую лежачи.
Для росту дріжджового тіста
Дріжджове тісто у мене завжди росте у мікрохвильовці (якщо не в холодильнику
)...
У мікрохвильову піч поставити 0,5л банку з водою (наповнити на 1-2см), включити на повну потужність на 2-3 хвилини - залежить від потужності вашої печі. Коли всередині утвориться густа пара - вимкнути і поставити тісто в мисці, щоб росло. Якщо є місце - банку з водою не забирайте - буде більше вологи і тепла.
Коли необхідно, щоб тісто швидше виросло, після того, як його замісите, поставте у піч на 1хв на максимальну потужність (якщо тіста багато). Потім, не відкриваючи дверці, залиште, щоб підросло.
Догляд за кухонними губками
Часто буває, що кухонні губки і шматочки набирають неприємного запаху, особливо якщо їх не витиснути вчасно і залишити на ніч. У мікрохвильовій печі їх дуже легко стерилізувати - я часто цим користуюсь: на губку налити небагато рідини для миття посуду, пожмакати, щоб утворилася піна, і покласти на піднос. Стерилізувати 1хв на повній потужності. Обережно, коли будете виймати - губка гаряча!!! Промити під проточною водою і використовувати далі
.