Виявляється ці квіти з Китаю. У них навіть є легенда
"Жив колись в одному з маленьких міст Древнього Китаю молодий учений, який присвятив себе вивченню і розведенню піонів. Його друзями були рослини і книги, і дуже він зрадів, коли одного дня до нього у будинок постукала прекрасна дівчина і попросила дозволу пожити у нього, запропонувавши йому свою допомогу. Учений погодився, дівчина стала жити в його будинку, дивилася за господарством, готувала їду і допомагала доглядати піони.
Дівчина була не лише вродливою, вона уміла писати, малювати, складала вірші та музику. Молодий учений все більше і більше прив'язувався до дівчини, а одного дня зрозумів, що любить її і хоче, щоб вона стала його дружиною і звернувся до жреця. Дівчину налякало бажаня ученого одружуватися і вона зникла.
Він довго шукав її і одного дня помітив дівчину в одній темній галереї будинку, кинувся до неї, вже протягнув руки, щоб обійняти, але дівчина притиснулася до стіни і перетворилася на малюнок на стіні. Лише губи її залишилися живими і прошепотіли: "Що ж Ви наробили? Адже я не людська істота, а дух піона, мені було так добре з Вами, і ваша любов підтримувала в мені людську форму, але прихід жерця позбавляє мене можливості знову стати людиною. Спасибі Вам за все, що Ви для мене зробили, а тепер я повинна повернутися у світ квітів".
Засмучений учений благав дівчину залишитися, але все було марно. Губи дівчини замовкли, а малюнок зник зі стіни. Молодий учений втратив голову від відчаю, ні наука, ні книги більше його не цікавили, він постійно думав про втрачену кохану і ростив свої піони, які нагадували йому про неї і стали його єдиною відрадою.
Цитата: Darka
Яка красота,так люблю піони................ і запах.На жаль в нас в тій жарищі не будуть рости.
В Америці є чудовий сад піонів Adelman Peony Gardens. USA http://blog.kp.ua/users/4068088/post149181058/
Дарка я купляла кілька разів в Трейдер Джоз вони пупляхами, і як розпускаються то такі кучеряві, як на фото в Ксенічки :) білі просто супер красиві були. До нас їх привозять зі сходу :)
--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!