А вмене сьогодні на столі "ЗЕФІР по ГОСТУ" дуже смачний ,настоящий ,я зажди мріяла такий зготовити,а не мала АГАГ-АГАР ,а без нього аж ніяк.
РЕЦЕПТ"ЗЕФІР по ГОСТУ"
Так в рецепті є патока я заміняю її інвертним сиропом,якого готую так:
-350гр цукру( стакан 250 гр)
-150гр води(гарячої)
- 2гр лимон.кислоти
- 1.5гр соди
Цукор рощинити в гарячій воді,коли закипить додати лимон.кислоту.Варити на дуже малому вогні 45 хв.закрити щільно кришкою.Коли трохи остигне добавити соду( рощинену у 10гр води).Сироп почне пінитись, потім стане схожим на штучний мід.
Так,зефір
-324гр цукру
-389гр пюре яблук
- 65гр білка
СИРОП З АГАРУ
-347гр цукру
-139гр патоки(інверт.сироп)
- 8.6гр агару
-220гр води
Яблука запекти збити блендером чи перетерти через сито-389гр.+324гр цукру перемішати.Агар залити водою кіпятити 2-3 хв..добавити 347гр цукру варити 5 хв ,добавити теплий інверт.сироп і пів пачки ванільного цукру,варимо ще 2-3хв. завжди помішуємо.Беремо половину білка і збиваємо до пишної маси,тоді даємо решту білка збиваємо до світлої маси.Маса побіліє збільшиться в обємі. тож посудину потрібно брати більшу .Швидкість зменшуємоі і легенько вливаємо агарний сироп, збиваємо 2-3хв маса починає густіти.Беремо кондитерський мішок і швиденько видавлюємо зефірчики(можна на пергаментний папір)Мають добре вистоятись 24 год ,(але треба десь ховати,бо зїдять все)Зєднюємо половинки,присипаємо пудрою.СМАЧНОГО!!!!
Бажано щоб все було по грамах,65гр білка - білок з 2 яєць