Як такого рецепта немаю. Роблю в довільній формі: з вишеньок виймаю кісточки, засипаю вишні цукром. Вони постоять, пустять сік. Тоді розкладаю в чисті півлітрові банки і стерилізую 10-15 хв, як закиплять. Закриваю кришками, перевертаю банки і накриваю одіялом або махровим полотенцем. Остивають і в підвал. Сік завжди залишається, так що з нього ще компотик смачний виходить.
Оля-ля,Дякую, я не зрозуміла значення слова дрилювати. Я теж так роблю.Дуже смачно.Але частіше лінуюсь і не стерилізую, а просто кілька хвилин варю в каструльці , розкладаю по банках, закручую.
lana,мені на День народження подарували гортензію в горшку. Вона в мене так і росте на терасі.А в Україні вона буде рости в відкритому грунті? Я виписувала рожеву по каталогу,але вона пропала...
maija23, Є районовані кущі гортензії рожевої і біло-рожевої, вони мають крупніші квіти і добре у нас ростуть.Я мала вже невеличкий кущ рожевої, яка росла в поганому місці, і я її вирішила пересадити, а погода була несприятлива, то вона й пропала.Наступної весни посаджу все рівно! Раніше я багато квітів виписувала, але тепер більше купляю в Полтаві або на виставках, чи (ще краще!!!) на базарі.Повірте:там є все, що пропонують нам каталоги! Але воно вже випробуване саме в нашому районі і розрослося( раз зайве продають) та ще й набагато дешевше