Доброго вечора любителям солодких шедеврів! З зацікавленням уже третій день переглядаю усі рецептики, особливо цікавлять вироби з мастіки. Я взагалі повний чайник в цій справі... В суботу в похресниці день народження, а вона просто в захваті від Блискавки Маквіна, хочу наважитися зробити, але все побоююся за якість виробу. Мабуть, запитання будуть трохи дурнуваті, але оскільки потрібно мастіку декількох кольорів, то я все не знаю, скільки приблизно потрібно мастіки на машинку (форма стандартна, по діаметру кілограмових тортів фірмових)? Кожен колір вимішується окремо, як я розумію. тут я передивлялася рецепти мастік, якщо мені потрібно зовсім трохи мастіки одного кольору і я візьму десь третину по рецепту, то це не вплине на якість, чи для того, щоб краще вимішати потрібно більше? І ще запитання: та мастіка, яка залишиться після обрізання деталей її можна залишити до наступного разу?
vikaK, можливо тобі ще нададуть відповідь справжні майстрині. Але на деякі питання і я з власного не великого досвіду можу сказати. Мастика може лежати в холодильнику , наскільки я знаю, по кілька місяців і з нею нічого не станеться. Я так розумію, що коли роблять багато тортів господині, то і мастики різних кольорів роблять багато. А я коли робила різнокольоровий тортик(Губка Боб) то просто не велику кількість маршмеллоу клала в тарілку і на декілька секунд в мікро, а потім барвник добавляла відповідний. А пудру клала вже "на око". Замішувала і дивилась скільки потрібно теї пудри. А взагалі на Маквіна не великого вистачить і однієї упаковки зефірчиків, але краще купити дві. Маквіна я також робила, був другим мастичним тортиком.З величезними , правда , недоліками. Важливо, гарно вирівняти торт під мастику(це я вже зрозуміла). Тому що видно кожну не рівність, особливо ,якщо дуже тонко розкатати мастику. Бажаю успіхів!
Доброго вечора любителям солодких шедеврів! З зацікавленням уже третій день переглядаю усі рецептики, особливо цікавлять вироби з мастіки. Я взагалі повний чайник в цій справі... В суботу в похресниці день народження, а вона просто в захваті від Блискавки Маквіна, хочу наважитися зробити, але все побоююся за якість виробу. Мабуть, запитання будуть трохи дурнуваті, але оскільки потрібно мастіку декількох кольорів, то я все не знаю, скільки приблизно потрібно мастіки на машинку (форма стандартна, по діаметру кілограмових тортів фірмових)? Кожен колір вимішується окремо, як я розумію. тут я передивлялася рецепти мастік, якщо мені потрібно зовсім трохи мастіки одного кольору і я візьму десь третину по рецепту, то це не вплине на якість, чи для того, щоб краще вимішати потрібно більше? І ще запитання: та мастіка, яка залишиться після обрізання деталей її можна залишити до наступного разу?
Віка, мастики на маквіна такого розміру тобі вистачить із однієї 200 гр пачки) Заміси мастику не густу - так щоб вона була м"якою, але вже не липла і не розтікалась, розділи її на скільки шматочків скільки тобі потрібно кольорів, залишивши більший на основний червоний колір- для покриття. А далі вже кожен шматочок вимішуєш окремо, додаючи потрібний барвник))) Удачі))
Ти на себе не наговоруй)))) Твої ручки далеко не ліві!!!! Ліві руки в тих, хто дивиться і каже, що я так не зроблю...А в тих хто пробує знову і знову завжди щось вийде!!!!!! Цей МК для для того,щоб вчитись! Користуйтесь на здоровя!!!!!
А я теж трохи похвалюся, сьогодні зробила другу машинку макквін))) то нічого,що чоловік трохи забанив,бо каже що замість "рости" я тупцюю на місці..., решті всім сподобалась і мені теж))) правда ще не знаю як вставити фото...