gutka - мясо так апетитно виглядає, що хочеться шматочок і собі відкраяти. Мої батьки вже давно перейшли на печене мясо і домашню ковбасу замість мясопродуктів невідомого походження.
Курячі шашлички
1. Філе помити, порізати шматочками 3х3см (на око - щоб було зручно вкусити і не було замале смажити), викласти в миску.
2. Приправити: витиснути шматочок лимону, посолити (деколи додаю соєвий соус), поперчити, порізати дрібно 1-2 зубчики часнику(не люблю витискати через часникодавку), можна за бажанням додати куркуми, мускатного горіху чуть втерти, або просто приправи до курки (мені подобається "Каміс"). Додати майонезу, вимішати і відкласти (я ховаю в холодильник - подалі від кота). Краще щоб воно трошки промаринувалось. Але можна і смажити відразу - однокласниця розповідала, що вона ставить варитись картоплю, робить шашлички, і вони смажені лежать на столі і чекають, поки бульба довариться.
3. Нанизати на палички для шашлику. Я нанизую на половину палички, потім її відламую посередині і нанизую ще половину - так легше і смажити, і відмірювати, скільки зможеш зїсти потім...
4. Кожну шпажку обвалюю в кукурудзяній муці (або в: сухарях, мелених вівсяних пластівцях, муці, мелених горіхах - в чому любите) і смажу на пательні. Коли перевертаю - накриваю кришкою, щоб ще й трошки більше втримали вологи і були мякші. Хай сховається МакДональдс
Ось і все.
Також я писала, що деколи на запас морожу - то це я закладаю в морозильник вже готові шпажки в паніровці - потім відразу на пательню.