КАБАРДИНСЬКА КУХНЯ ХИЧИНИ Тісто-як на вареники(тільки трохи мягкіше та в муку додати трішечки розпушувача або дріжді-значення немає) Картопля варена товчена Сир домашній (бажано кисленький не жирний) Масло вершкове _200г сіль,перець НАЧИНКА Картоплю та сир змішати ,посолити,поперчити. Тісто розділити на колобки Начинку на кількість колобків Взяти колобок ,розплескати його не тонко ,положити начинку та втянути її в тісто. Потім скалкою тонко розкачати ,як млинець. Засмажити на сковорідкц без жиру з обох боків Положити на таріль ,добре корж змазати маслом І так кожен корж жарите ,кладете на інший та знов мажете масло.Масло не жаліти. Коли корж намазали ,закривайте мискою ,щоб спарились Страва смачна
Рис замочити в холодній воді на ніч. Зварити курицю цілою. Охолодити та видалити кості ,порізати шматками. На сковорідку трохи топленого масла ,підсмажити цибулю.Потім доваляємо курку та заливаємо сметаною ,хай тушкується,сіль,перець. Рис насипати у бульон від курки ,хай покипить 10 хв.Процідити. Казанок змазуємо маслом ,обкладаємо в 2 слоя лаваш ,насипаємо рис,даємо топлене масло, знову лаваш та щільно накриваємо.Готуємо годину на малесенькому вогнику .щоб тільки пріло. На таріль кладемо рис ,на нього курицю. Дуже ніжна та смачна страва
В моїй сім"ї манти дуже полюбляють.В Казахстані їх роблять з баранини ,а я роблю з свинини
Тісто прісне М"ясо свинина жирне(ошийок)-1 кг Цибуля солодка -1 кг гарбуз- 200 гр ( можна і без нього) сіль, спеції
Тісто місити,як на вареники.Тут особливісь в приготуванні фаршу. М"ясо ріжете манюсінькими шматочками ,цибулю та гарбуз -маленькими кубиками,посолити,поперчити.
З тіста качаєте валик ,ріжете на шматки .скачуєте кульки. Кожну кульку тонко розкачати ,положити в середину фарш та сформувати манти Спочатку один защип по середині а потім з обох боків підхвачуєте як вушка В Інтернеті показано .як то робиться на кожному сайті.Варяться манти на пару 40 хв.У мене для цього є мантишниця. Дівчата смачно ,коли ви начинку ріжете , Дуже соковиті потім. Іще цибулі ложете стільки скільки й м"яса, в рівних пропорціях