Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Конкурс "Золота осінь"
 Конкурс

За кого голосуєте?

Ірка-Шкірка (Гарбузовий мікс) - 9 (8%)

Лорі (Компот з терну) - 3 (3%)

наталія3105 (Баклажани квашені) - 0 (0%)

Канарейка (Грушеве варення з маком) - 21 (19%)

chajka (Яблучно-виноградне варення з лимоном і корицею) - 6 (6%)

Ластівка (Кабачки листочками) - 2 (2%)

ole4ka (Гарбузове варення зі смаком персика) - 7 (6%)

oksana d (Карамельне повидло із яблук) - 5 (5%)

Sellin (Яблучне варення з цукерками барбарис) - 1 (1%)

lingrod (Сушка) - 2 (2%)

lana (Гриби) - 18 (17%)

tay (Мариновані гриби) - 2 (2%)

gutka (Бюджетне варення, або абрикосове варення без абрикосів) - 28 (26%)

нетік (Салат шарами) - 4 (4%)


Всього проголосувало: 108

 
Натонька
прагну досконалості...
19 вересня 2012 12:30
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6364
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14713
Відшуміло- відгомоніло літечко краснеє.
А назустріч йому поспішає щедра осінь- годувальниця.
В золотих шатах, припасла вона для кожного з нас скарби небачені- хлібом комори засипала, яблучка й грушки наливні по деревах, мов ліхтарики, порозвішувала, про плоди всілякі подбала, дощику вдосталь заготувала, грибів у лісі насіяла, фарби в палітрі позмішувала, про тужливу мелодію вітру не забула. Надихає осінь кожного творця- й пісні про неї складають, й вірші присвячують, і пейзажі відтворюють.
А що, як і нам спробувати відтворити тему осені на нашій дрімфудівській кухні? Адже всі тут господині - талановиті , працьовиті , уміють готувати, умі ють й подавати , а ще й гарно прикрашати.
То ж пропонуємо конкурс на найоригинальніше розкриття теми «Золота осінь» в сезонних заготовках. Нібито щороку одне й те ж:
помідори-огірки квашені, або ж сушені-вялені овочі, варення, компоти і т.д. Але іноді ... То ж завдання одне: вразьте нас! Об'ємами, рецептами, цікавими розповідями, фото, смішними випадками, пов'язаними з заготівлею продуктів. Зробіть так, щоб ми сказали: Оце молодець! Ще такого не чула - не бачила! І проголосували саме за вас!



Конкурс триватиме з 21 вересня по 21 жовтня!
Переможців оберемо з 22 жовтня до 26 жовтня голосуванням.
Не забуваємо вказувати джерело, звідки запозичили рецепт.
Від кожного учасника тільки один рецепт.
А тепер щодо призів.
Отже за перше місце в нас буде:

Сушка для овочів,фруктів,грибів
MPM MSG 02




Друге місце:

Ручний блендер BOSCH MSM 6B150



Третє місце:

Ваги кухонні MPM MWK-01,білі



Бажаю удачі!

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2012 10:56
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7265


Готується і у вигляді десерту, і як закрутка на зиму.
Головне - дати йому трохи часу настоятися - так смачніше, але це непросто.
Складники можна міняти - за вашим смаком - смак буде новий і пресмачний.


На малу порцію:
400г гарбуза (1 подовгаста долька)
1 яблуко
1 груша
1 нектарин
1/2 апельсину
1/2 лимону - потрібен сік
по жмені родзинок і кураги (грам 60 - 80)
3- 5 ст.л. цукру
(залежить від солодкості фруктів та вашого смаку)
1 пак. ван. цукру
за бажанням - кориця


Усі фрукти та ягоди (як ото гарбуз) порізати кубиками - коли будете куштувати відразу, краще нарізати меншими кубиками, для закруток - більшими(вони будуть мати більше часу настоятися), але це також хто як любить. Посипати цукром (звичайним та ванільним).
Залишити на 1 годину (більші кубики та більші порції - на пару кілограм - залишити на 3 - 5 годин настоятися).

На маленькому вогні довести до кипіння, перемішати, потомити протягом 5 хвилин (великі порції - 10 хвилин).
Зняти з плити, додати лимонний сік, охолодити (краще через ніч).
Для консервування - гаряче розкласти в стерильні банки, стерилізувати 0,5л банки 10 хвилин.

Пропорції продуктів на велику порцію (це пропорції з журналу "Рецепти господині" за минулий рік):
на 1 кг гарбуза та інших фруктів -
1 апельсин
135г цукру
1/2 ч.л. лим. кислоти.


Настоювати 4 години, розкласти в банки, стерилізувати 30-40 хвилин.
В залежності від кольору та фруктів гарбуза варення виходить різного кольору - то лимонного, то насиченого помаранчевого.
Перейти на початок сторінки
Лорі
25 вересня 2012 12:23
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
не знаю чи здивую я когось але в нас такий компотик прижився вже приблизно 17років
Компот з терну

Хтось скаже стільки фруктів- яблук, груш, винограду і багато чого іншого, а її на терен потягнуло. Цей компот мені запамятався з дитинства, батьки зробили його один раз - не тому що не сподобався,а тому що ніхто не хотів йти в ліс по ті ягідки.



На 3л банку- 3стакани ягід+ 3 стакани цукру
Ягоди насипати в банку залити окропом,залишити на 15-20хвилин, Злити воду,додати цукор,закипятити,залити ягоди і закрутити.
Перейти на початок сторінки
наталія3105
26 вересня 2012 16:48
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 232
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 548
Реєстрація: 15.10.2010

ICQ:1921681588

Бали: 706
Може я ще своїх 5 копійок вставлю.Рецепт то не новий,але у нас в родині вже четвертий рік він "коронний".Щороку робимо подвійну,а то і потрійну порцію.Навіть чоловікова мама схвалила!!Рецепт від моєї колишньої співробітниці Оксани.Складала цього року баклажани у банки,бо так менше місця займають.Вже писала його тут на сайті минулого року,тому додам лише цьогорішнє фото з холодильника,бо решта у підвалі.
"Баклажани квашені."
2кг баклажанів
2літри води
4 стол.ложки солі
Баклажани порізати на однакові кружечки.Сіль розчинити у воді,і варити у ній баклажани(порціями)приблизно 10 хвилин.Вибирати шумівкою.Дати охолонути.Тим часом приготувати заправку.
Заправка.
2 стопки уксусу
1,5 стопки олії
0,5 ст.л.солі
1 головка часнику
1ст.л.цукру
3 вел.цибулини
10-15 ст.ложок кип"яченої води
петрушка
Приготування:Часник роздавити через часникодавку(я брала більше,бо у мене люблять з часником,десь3-4 головки середніх розмірів),цибулю порізати напівкільцями,петрушку дрібненько порізати.Всі складові заправки,окрім цибулі,змішати.
У каструльку(чи якусь інщу тару)викладати шарами:баклажани 2 шара,цибуля,полляти трошки заправкою,знову 2 шари баклажанів,цибуля,трошки заправки,і так далі,поки не закінчаться баклажани.Решту заправки гарненько вилляти зверху,і в холодильник(чи в інше холодне місце).Через 6-7 днів можна вживати.Тримати в холодильнику.
Перейти на початок сторінки
Канарейка
30 вересня 2012 21:54
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1337
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2978
Цього року спробувала вперше ось таке

Грушеве варення з маком



Для варення нам потрібно :

1 кг. груш (почищених і без серцевинки)

150 - 200 г цукру

1 ст.л. насіння маку

1 лимон


Груші порізати кубиками, присипати цукром і полити соком з одного лимону. Дати настоятись поки груші пустять сік і цукор майже розчиниться (це десь 1-1.5 год).
Довести груші до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Варити ще 15 - 20 хвилин.
Насіння маку обсмажити на сухій сковород, розтовкти в ступці. Розтовчений мак всипати у варення і варити 5 - 10 хвилин до загустіння.

Можна частину варення зпюрувати блендером, а можна все залишити так. Я варила кубиками, мені так більше сподобалось.



Варення вийшло оригінальне і цікавеньке, в міру солодке і одночасно з кислинкою, обсмажений мак теж мав кращий смак ніж зазвичай. Тільки маку в мене майже зовсім не було, на наступний раз попробую додати більше.

Попробуйте щось нове та смачне на своїй кухні !!!!!!!!!!
Перейти на початок сторінки
chajka
1 жовтня 2012 21:38
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1703
Група: Модератор
Повідомлень: 1121
Реєстрація: 21.06.2012

ICQ:--

Бали: 5846
Яблучно-виноградне варення з лимоном і корицею
1 кг яблук
1 кг винограду
1 кг цукру
1 лимон
1 ч л кориці
Яблука почистити, дрібно порізати , пересипати цуком і поставити на маленький вогонь варитися, помішуючи ,щоб не пригоріло. Виноград почистити від плодоніжок, перемнути і поставити на вогонь, проварити 10 хв , щоб добре віддав сік. Виноград протерти через сито, додати до яблук і варити 20 хв .
Охолодити. Знову поставити на вогонь, додати змелений лимон і варити, помішуючи ще 20 хв. В кінці додати корицю і 3 хв прокип"ятити. Розлити в сухі ,чисті банки.

Рецепт мій власний :laughing:
Перейти на початок сторінки
Ластівка
4 жовтня 2012 09:52
Повідомлення #7


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1840
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2172
А я виставляю на ваш розсуд свою роботу із серії "Повидєлувацця перед..."(колеги по роботі, гості і т.д). Не знаю як хто, але я дуже люблю коли охають, ахають, хвалять, а я потім кажу: та шо ви, то я просто так :lol:
Цього року свої традиційні кабачки вирішили трохи прикрасити.
. Таким чином можна робити і огірки.


Вибачайте за якість роботи та й кабаків вже нема.
Рецепт на кабачки мариновані:
На 5л води - солі 13 стол.ложок, цукру 25 ложок, оцту - 350 грам

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
ole4ka
4 жовтня 2012 15:03
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 241
Група: Кондитер
Повідомлень: 674
Реєстрація: 20.11.2010

ICQ:--

Бали: 1254
ГАРБУЗОВЕ ВАРЕННЯ ЗІ СМАКОМ ПЕРСИКА



Потрібно -9л. різаного тоненькими пластинками чищеного гарбуза
-1л-1.5л цукру(якщо солодкий то 1л)
-6-8 вишневих гілочок(помити,звязати)
-лимонна кислота(по-бажанню і смаку)
-2уп. персикового желе

Варити гарбуз з цукром та гілочками до повного розварення, потім вийняти гілочки а у варення додати персикове желе.ще поварити до загуснення. В кінці можна додати лимонну кислоту. Гаряче розкласти у сухі чисті банки, закатати та закутати у щось тепле до повного охолодження.Смачного!
Рецепт від моєї сестри.
виходить жовте, наче сонечко!

--------------------
у вас і у нас все буде гаразд!
Перейти на початок сторінки
oksana d
5 жовтня 2012 23:52
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1758
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2117
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 6600
Карамельне повидло із яблук.

Нам потрібно: 4 кг яблук, 1 кг цукру, 500 г цукерок"Корівка", 1/2 - 1 склянка води (залежно від яблук), 1/4 ч.л. лимонної кислоти.

Яблука почистити, нарізати і скласти в посудину. Додати воду, цукор і кислоту. Накрити кришкою і варити на середньому вогні 50 хвилин. Додати цукерки і проварити повидло до повного розчинення їх. Гарячим розлити в банки і закатати.

Перейти на початок сторінки
Sellin
15 жовтня 2012 15:17
Повідомлення #10


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 10
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 13
Реєстрація: 11.10.2012

ICQ:--

Бали: 114
1
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 17 січня 2017 21:33

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Що в нас нині на столі - 8
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 08:55)
Пляцок "Американський"
  Пише Іванка (Учора, 10:40)
Яблучний пляцок пані Ліди
  Пише Іванка (Учора, 10:34)
Торт "Карпатка"
  Пише Іванка (Учора, 10:27)
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ (15 січня 2017 23:45)
Гостина в Галини
  Пише HannaHanna (15 січня 2017 13:39)
Пряники. Відео.
  Пише Натонька (14 січня 2017 22:50)
Скарги, пропозиції...
  Пише ОЛЕСЯ (14 січня 2017 11:42)
Привітання з Новим Роком та Різдвом Христовим!!!
  Пише Darka (13 січня 2017 21:33)
Статті про заробіток в інтернеті
  Пише rsem (12 січня 2017 13:23)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 146
Гостей: 107
Користувачі: zuExcaws, iaRuispuh, cdEffeply, джумана, Наталя82, byEmisarax, cdEffeply, cdEffeply, kapitoshka, Окса99, natali, Josephtef, crRuispuh
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100