Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Конкурс "Золота осінь"
 Конкурс

За кого голосуєте?

Ірка-Шкірка (Гарбузовий мікс) - 9 (8%)

Лорі (Компот з терну) - 3 (3%)

наталія3105 (Баклажани квашені) - 0 (0%)

Канарейка (Грушеве варення з маком) - 21 (19%)

chajka (Яблучно-виноградне варення з лимоном і корицею) - 6 (6%)

Ластівка (Кабачки листочками) - 2 (2%)

ole4ka (Гарбузове варення зі смаком персика) - 7 (6%)

oksana d (Карамельне повидло із яблук) - 5 (5%)

Sellin (Яблучне варення з цукерками барбарис) - 1 (1%)

lingrod (Сушка) - 2 (2%)

lana (Гриби) - 18 (17%)

tay (Мариновані гриби) - 2 (2%)

gutka (Бюджетне варення, або абрикосове варення без абрикосів) - 28 (26%)

нетік (Салат шарами) - 4 (4%)


Всього проголосувало: 108

 
Натонька
прагну досконалості...
19 вересня 2012 12:30
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6323
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14429
Відшуміло- відгомоніло літечко краснеє.
А назустріч йому поспішає щедра осінь- годувальниця.
В золотих шатах, припасла вона для кожного з нас скарби небачені- хлібом комори засипала, яблучка й грушки наливні по деревах, мов ліхтарики, порозвішувала, про плоди всілякі подбала, дощику вдосталь заготувала, грибів у лісі насіяла, фарби в палітрі позмішувала, про тужливу мелодію вітру не забула. Надихає осінь кожного творця- й пісні про неї складають, й вірші присвячують, і пейзажі відтворюють.
А що, як і нам спробувати відтворити тему осені на нашій дрімфудівській кухні? Адже всі тут господині - талановиті , працьовиті , уміють готувати, умі ють й подавати , а ще й гарно прикрашати.
То ж пропонуємо конкурс на найоригинальніше розкриття теми «Золота осінь» в сезонних заготовках. Нібито щороку одне й те ж:
помідори-огірки квашені, або ж сушені-вялені овочі, варення, компоти і т.д. Але іноді ... То ж завдання одне: вразьте нас! Об'ємами, рецептами, цікавими розповідями, фото, смішними випадками, пов'язаними з заготівлею продуктів. Зробіть так, щоб ми сказали: Оце молодець! Ще такого не чула - не бачила! І проголосували саме за вас!



Конкурс триватиме з 21 вересня по 21 жовтня!
Переможців оберемо з 22 жовтня до 26 жовтня голосуванням.
Не забуваємо вказувати джерело, звідки запозичили рецепт.
Від кожного учасника тільки один рецепт.
А тепер щодо призів.
Отже за перше місце в нас буде:

Сушка для овочів,фруктів,грибів
MPM MSG 02




Друге місце:

Ручний блендер BOSCH MSM 6B150



Третє місце:

Ваги кухонні MPM MWK-01,білі



Бажаю удачі!

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2012 10:56
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


Готується і у вигляді десерту, і як закрутка на зиму.
Головне - дати йому трохи часу настоятися - так смачніше, але це непросто.
Складники можна міняти - за вашим смаком - смак буде новий і пресмачний.


На малу порцію:
400г гарбуза (1 подовгаста долька)
1 яблуко
1 груша
1 нектарин
1/2 апельсину
1/2 лимону - потрібен сік
по жмені родзинок і кураги (грам 60 - 80)
3- 5 ст.л. цукру
(залежить від солодкості фруктів та вашого смаку)
1 пак. ван. цукру
за бажанням - кориця


Усі фрукти та ягоди (як ото гарбуз) порізати кубиками - коли будете куштувати відразу, краще нарізати меншими кубиками, для закруток - більшими(вони будуть мати більше часу настоятися), але це також хто як любить. Посипати цукром (звичайним та ванільним).
Залишити на 1 годину (більші кубики та більші порції - на пару кілограм - залишити на 3 - 5 годин настоятися).

На маленькому вогні довести до кипіння, перемішати, потомити протягом 5 хвилин (великі порції - 10 хвилин).
Зняти з плити, додати лимонний сік, охолодити (краще через ніч).
Для консервування - гаряче розкласти в стерильні банки, стерилізувати 0,5л банки 10 хвилин.

Пропорції продуктів на велику порцію (це пропорції з журналу "Рецепти господині" за минулий рік):
на 1 кг гарбуза та інших фруктів -
1 апельсин
135г цукру
1/2 ч.л. лим. кислоти.


Настоювати 4 години, розкласти в банки, стерилізувати 30-40 хвилин.
В залежності від кольору та фруктів гарбуза варення виходить різного кольору - то лимонного, то насиченого помаранчевого.
Перейти на початок сторінки
Лорі
25 вересня 2012 12:23
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
не знаю чи здивую я когось але в нас такий компотик прижився вже приблизно 17років
Компот з терну

Хтось скаже стільки фруктів- яблук, груш, винограду і багато чого іншого, а її на терен потягнуло. Цей компот мені запамятався з дитинства, батьки зробили його один раз - не тому що не сподобався,а тому що ніхто не хотів йти в ліс по ті ягідки.



На 3л банку- 3стакани ягід+ 3 стакани цукру
Ягоди насипати в банку залити окропом,залишити на 15-20хвилин, Злити воду,додати цукор,закипятити,залити ягоди і закрутити.
Перейти на початок сторінки
наталія3105
26 вересня 2012 16:48
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 232
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 543
Реєстрація: 15.10.2010

ICQ:--

Бали: 701
Може я ще своїх 5 копійок вставлю.Рецепт то не новий,але у нас в родині вже четвертий рік він "коронний".Щороку робимо подвійну,а то і потрійну порцію.Навіть чоловікова мама схвалила!!Рецепт від моєї колишньої співробітниці Оксани.Складала цього року баклажани у банки,бо так менше місця займають.Вже писала його тут на сайті минулого року,тому додам лише цьогорішнє фото з холодильника,бо решта у підвалі.
"Баклажани квашені."
2кг баклажанів
2літри води
4 стол.ложки солі
Баклажани порізати на однакові кружечки.Сіль розчинити у воді,і варити у ній баклажани(порціями)приблизно 10 хвилин.Вибирати шумівкою.Дати охолонути.Тим часом приготувати заправку.
Заправка.
2 стопки уксусу
1,5 стопки олії
0,5 ст.л.солі
1 головка часнику
1ст.л.цукру
3 вел.цибулини
10-15 ст.ложок кип"яченої води
петрушка
Приготування:Часник роздавити через часникодавку(я брала більше,бо у мене люблять з часником,десь3-4 головки середніх розмірів),цибулю порізати напівкільцями,петрушку дрібненько порізати.Всі складові заправки,окрім цибулі,змішати.
У каструльку(чи якусь інщу тару)викладати шарами:баклажани 2 шара,цибуля,полляти трошки заправкою,знову 2 шари баклажанів,цибуля,трошки заправки,і так далі,поки не закінчаться баклажани.Решту заправки гарненько вилляти зверху,і в холодильник(чи в інше холодне місце).Через 6-7 днів можна вживати.Тримати в холодильнику.
Перейти на початок сторінки
Канарейка
30 вересня 2012 21:54
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1334
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2958
Цього року спробувала вперше ось таке

Грушеве варення з маком



Для варення нам потрібно :

1 кг. груш (почищених і без серцевинки)

150 - 200 г цукру

1 ст.л. насіння маку

1 лимон


Груші порізати кубиками, присипати цукром і полити соком з одного лимону. Дати настоятись поки груші пустять сік і цукор майже розчиниться (це десь 1-1.5 год).
Довести груші до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Варити ще 15 - 20 хвилин.
Насіння маку обсмажити на сухій сковород, розтовкти в ступці. Розтовчений мак всипати у варення і варити 5 - 10 хвилин до загустіння.

Можна частину варення зпюрувати блендером, а можна все залишити так. Я варила кубиками, мені так більше сподобалось.



Варення вийшло оригінальне і цікавеньке, в міру солодке і одночасно з кислинкою, обсмажений мак теж мав кращий смак ніж зазвичай. Тільки маку в мене майже зовсім не було, на наступний раз попробую додати більше.

Попробуйте щось нове та смачне на своїй кухні !!!!!!!!!!
Перейти на початок сторінки
chajka
1 жовтня 2012 21:38
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1703
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1117
Реєстрація: 21.06.2012

ICQ:--

Бали: 5838
Яблучно-виноградне варення з лимоном і корицею
1 кг яблук
1 кг винограду
1 кг цукру
1 лимон
1 ч л кориці
Яблука почистити, дрібно порізати , пересипати цуком і поставити на маленький вогонь варитися, помішуючи ,щоб не пригоріло. Виноград почистити від плодоніжок, перемнути і поставити на вогонь, проварити 10 хв , щоб добре віддав сік. Виноград протерти через сито, додати до яблук і варити 20 хв .
Охолодити. Знову поставити на вогонь, додати змелений лимон і варити, помішуючи ще 20 хв. В кінці додати корицю і 3 хв прокип"ятити. Розлити в сухі ,чисті банки.

Рецепт мій власний :laughing:
Перейти на початок сторінки
Ластівка
4 жовтня 2012 09:52
Повідомлення #7


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
А я виставляю на ваш розсуд свою роботу із серії "Повидєлувацця перед..."(колеги по роботі, гості і т.д). Не знаю як хто, але я дуже люблю коли охають, ахають, хвалять, а я потім кажу: та шо ви, то я просто так :lol:
Цього року свої традиційні кабачки вирішили трохи прикрасити.
. Таким чином можна робити і огірки.


Вибачайте за якість роботи та й кабаків вже нема.
Рецепт на кабачки мариновані:
На 5л води - солі 13 стол.ложок, цукру 25 ложок, оцту - 350 грам

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
ole4ka
4 жовтня 2012 15:03
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 241
Група: Кондитер
Повідомлень: 665
Реєстрація: 20.11.2010

ICQ:--

Бали: 1243
ГАРБУЗОВЕ ВАРЕННЯ ЗІ СМАКОМ ПЕРСИКА



Потрібно -9л. різаного тоненькими пластинками чищеного гарбуза
-1л-1.5л цукру(якщо солодкий то 1л)
-6-8 вишневих гілочок(помити,звязати)
-лимонна кислота(по-бажанню і смаку)
-2уп. персикового желе

Варити гарбуз з цукром та гілочками до повного розварення, потім вийняти гілочки а у варення додати персикове желе.ще поварити до загуснення. В кінці можна додати лимонну кислоту. Гаряче розкласти у сухі чисті банки, закатати та закутати у щось тепле до повного охолодження.Смачного!
Рецепт від моєї сестри.
виходить жовте, наче сонечко!

--------------------
у вас і у нас все буде гаразд!
Перейти на початок сторінки
oksana d
5 жовтня 2012 23:52
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1758
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2113
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 6556
Карамельне повидло із яблук.

Нам потрібно: 4 кг яблук, 1 кг цукру, 500 г цукерок"Корівка", 1/2 - 1 склянка води (залежно від яблук), 1/4 ч.л. лимонної кислоти.

Яблука почистити, нарізати і скласти в посудину. Додати воду, цукор і кислоту. Накрити кришкою і варити на середньому вогні 50 хвилин. Додати цукерки і проварити повидло до повного розчинення їх. Гарячим розлити в банки і закатати.

Перейти на початок сторінки
Sellin
15 жовтня 2012 15:17
Повідомлення #10


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 10
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 13
Реєстрація: 11.10.2012

ICQ:--

Бали: 114
1
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 вересня 2017 03:35

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ (2 серпня 2017 14:38)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ (1 серпня 2017 18:20)
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ (1 серпня 2017 16:05)
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ (28 липня 2017 02:51)
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok (27 липня 2017 13:14)
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина (26 липня 2017 17:08)
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo (25 липня 2017 13:55)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka (15 липня 2017 20:50)
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka (9 липня 2017 21:20)
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня (3 липня 2017 21:34)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 29
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100