Світле тісто1 яйце,
2 стак. борошна,( в мене пішло 1.5 стакана)
1 пачка порошку до печива,
50г масла,
3 \ 4 стакана цукру,
1 пачка ван.цукру.
замісити тісто і поставити в холодильник на 45хв.
ТЕМНЕ ТІСТО: 3 яйця
1 стакан сметани
1 \ 2 стакана цукру
3 ст.л. какао
1 ч.л. соди
збити жовтки з цукром , додати сметану,какао,соду, додати збиті білки, натерти біле тісто на терку і вимішати . Пекти 50 хв.при темп.180
Корж вийшов дуже високий і я його розрізала і накрила зверху мусс.
Маково-розові трубочки120г сиру,
50г масла,
50г цукру,
50г сметани,
1 \ 4 ч.л. соди,
3 стакана борошна( в мене- 2.5стакана)
замісити тісто, розділити на 4, розкачати і намастити начинкою
Маково-розова маса 1 стакан маку,
8 ст.л. цукру,
пелюстки з 3 роз, (не додавала)
лимонная кислота на кінчику ножа,
1 пачка ван. цукру
мак змолоти, запарити в 100гр. води і пропарити на малому вогні, додати цукор, ванільний цукор і пелюстки троянди розтерті з цукром і лимонною кислотою
Сметанний мусс 800г сметани,
1 \ 3 стак. цукру,
30г желатина,
1 \ 2 стакана молодих листочків мяти,(замінила на вишневий сік і додала вишні)
150 мл молока
Сметану збити з цукром, В 100гр.гарячого молока розчинити желати,охолодити. В 50гр молока розтерти мятні листочки, вимішати все разом.
На корж виложити трошки мусу, поставити на холод,виложити трубочки і залити решту мусу.
Оригінал рецепта на Кукорамі. Дякую