Покажу свою ковбаску,яку робила на Великдень.
Ковбаску завжди роблю по цьому рецепту;
М'ясо нарізаю невеличкими смужками.
На 10 кг м'яса -150 гр солі.Насолити на 2- 4 дні.Час від часу перемішати.
Перед тим,як робити ковбасу,додати
жменю цукру,
стакан часнику(200 гр)
чуть води
перець
Добре все вимішую.На пробу смажу котлетку,якщо солі,перцю достатньо,виробляю ковбаски.
На 10 кг свинного м'яса,добре взяти 2-3 кг волового.(Цього разу я не мала волового,то дала кролячого)
А шинку роблю так;
М'ясо кидаю в холодну воду на 2 дні,декілька разів змінюю воду.
А потім кладу м'ясо в холодний маринад на 4-5 днів.
на 10 л води-0,5 літрова банка солі,перець горошком.Заварити і охолодити.
На другий-третій день заварюю свіжий маринад,але даю менше солі(трошки більше як половину 0,5 л банки),ще додаю лавровий листок.Перекладаю м'ясо.
Коли буде коптитися,витягую з маринаду,завертаю в марлю або полотно,обв'язую ниткою і в коптилку.