В чаті Ізька питала про прянички з маком на Спаса. Я точно не знаю, які це мають бути. Знайшла, що на Маковея печуть мачанці - пісні пироги, рулети, булочки, пряники з медом і маком. А також пекли млинці, які мачали в макове молочко, маково-медову суміш.
Думаю, що можна зробити "Ламанці з маком і медом". Цей рецепт є в книжці "Солодке печиво" Дарії Цвек.
Ламанці з маком і медом
250 г борошна
100 г жиру
150 г цукру
2 яєць
2-3 ст. ложки сметани
1 ст. ложка меду
1 скл маку
Жир посікти з борошном, додати 50 г цукру, яйця і замісити тісто на сметані. Тісту дати полежати, розкачати шаром, як на вареники, покласти на змащений жиром лист, поколоти виделкою і на листі порізати на квадратики. Пекти вгарячій духовці (200 градусів) протягом 15-20 хвилин. Мак запарити, відлити воду, розтерти, додати 100 г цукру, мед, розвести молоком або вершками, наламати спечені коржики і вимішати їх з приготовленою маковою масою.
Я ще такого не пробувала, може хтось спробує, то напишете