на городі дозріває шпинат - багатий на вітамін С, який містить каротин, вітамін Е, що є необхідним для обміну жирів в організмі, а також вітамін К, що має крововідновлювальну дію. А ще цей овоч містить море різноманітних мінеральних елементів, що має велике значення для людського організму.
У страву листя шпинату вживають вареним, з нього готують зелені супи, другі страви. Іноді вживають сирим для приготування салатів, які заправляють майонезом, сметаною, оцтом, приправляючи перцем, сіллю, цукром, часником. Особливо корисні страви зі сирого шпинату, листя якого має бути молодим, добре вимитим і просушеним.
Французи називають шпинат «віником для шлунка». Його можуть вживати хворі на цукровий діабет, атеросклероз, гіпертонію. Загалом шпинат посідає перше місце серед зелених листкових овочів за здатністю запобігати онкологічним хворобам. А лікуватися ним дуже легко – просто споживати шпинат зі стравами та робити з нього сік.
страви зі шпинатом треба їсти негайно після приготування, у холодильнику зберігати не можна, оскільки в них утворюються отруйні речовини
Хто знає рецепти цікавих і смачних страв зі шпинату, прошу писати їх тут.