Таку страву в нашій місцевості подають навіть на весіллях разом з дерунами. А ще це добрий спосіб утилізації картопляного пюре, якщо його раптом забагато... Отже : картоплю відварити, злити воду, зробити пюре. Трохи охолодити, додати яєчний жовток, трохи борошна, добре вимішати. Начинка: відварена і перекручена на м"ясорубку печінка, + гарна засмажка з цибулі+ смажені гриби. Формувати невеличкі зрази, панірувати в борошні або в клярі яєчному, смажити в олії. В нас їх називають "понці".
Інесо, муки зовсім небагато, можна, напевно, і зовсім без неї, адже картопляне пюре і так прекрасно тримає форму. Повинно бути густе, як звичайне картопляне пюре без рідини, головне - добре зцідити воду, тоді тісто не буде ріднути.
Тут уже виставляли рецепт зразів картопляних з капустою. Але я ще хочу добавити свій, як варіант-зрази з кружельцями ковбаси. Взагалі, якщо у мене залишається картопляне пюре, то я його ніколи не викидаю, а швиденько печу зразики.Навіть , якщо не має , що покласти всередину, то просто ще кладу до тіста підсмажену цибульку на салі і печу такі катропляні котлетки. А сьогодні у мене була ковбаска "Вершкова", порізала її кружельцями і всередину заліпила. І на друге дітям вийшла така страва.
Дякую! Не думала, що мої зрази визвуть такі емоції Жовтенькі, тому що даю домашнє яйце. Отже, до перетертої картоплі даю яйце, солі, можна чуть перцю і борошна, звичайно. Ще дають соду, тоді вони пухкіші, а я не даю. Тісто дуже тугим не роблю. Краще обмокнути зрази в борошні, щоб вони не розлазились, перед тим як пекти.
eleneska, мені також сподобались ваші приготовлені зрази класна ідея!!!
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (: