Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ-1 Мафіни
Ludany
16 серпня 2009 22:32
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Отже на цьому тижні ми печемо мафіни.

Мафіни мають американські корені, але дуже популярні в усьому світі. Невеличкі кексики з хрусткою скоринкою. Кількість рецептів необмежена. Об’єднує технологія приготування та форма.
Отже готуються окремо сухі та мокрі інгредієнти.
Мокрі-яйця ,жир(масло вершкове ,чи олія),рідкі компоненти(сметана, сік, молоко кефір і т.д.),цукор.
Сухі-мука(обов’язково просяіна), розрихлювач, або сода.
Сухі інгредієнти вводяться в мокрі, тісто вимішується тільки вручну, не акуратно, повинна залишитися комковата структура. Консистенція тіста трішки густіша як на наші звичайні млинці. Духовка нагріта до 180-200 градусів ,приблизний час приготування 20 хвилин.
Умовно діляться на солодкі та солені .Класичними вважаються маффіни з черницею.
Для випікання мафінів використовують форму з 12 углубленнями(в основному тефлонові форми),або силіконові на 6 углублень. В ідеальному варіанті в форми розміщують гофровані одноразові стаканчики ,а тоді розміщають тісто. Перші свої мафіни я пекла в формі для корзинок, але в цьому випадку треба висталити форми папером для випічки.
Дуже швидка випічка, чудесний варіант для працюючої мами.
Пропоную кілька моїх улюблених рецептів.

Яблучно-карамельні мафіни

2 яйця збити міксером до пишної піни підсипаючи поступово 80 г цукру . Добавити 220 мл молока і 100 г масла вершкового розтопленого . В окремій мисці просіяти 350 г муки , 2 ч. ложки порошку для печива і дрібку солі . Вмішати сухі інгредієнти в мокрі .
1 велике яблуко почистити і порізати кубиками невеличкими (приблизно1*1*1см) , акуратно вмішати в готове тісто , Тісто викласти в форми на половину об’єму , добавить ірис (на 1 маффін я розрізала конфетку на 3 частини) , накрити решту тіста , пекти при 190 градусів .

Чорничні мафіни з вівсяним штрейзелем

Мокрі інгредієнти
125 г масла вершкового розмягченого,2 яйця,100г сахара,185 мл кефіру, ваниль, цедра лимона
Сухі інгредієнти
230 г муки (просіяти),1 ч.ложка порошка для печива,1 ч.ложка соди. Ввести сухі інгредієнти в мокрі ,вимішуючи не акуратно .В кінці ввести чорницю (150г,вимити,висушити,добавить 1 ст. ложку муки и перемішати з чорницею),дуже легко вимішати.
Штрейзель
5 ст. ложок муки с гіркою, 55г цукру, 35 г вівсяних пластівців(типу «Геркулес»),40г масла вершкового. Вимішати до утворення грудочок .
Заповнити тістом мафінові форми ,зверху посипати штрейзелем і все разом випікати при 180 град. 25 хвилин..

Маффіни з крабовими паличками

Мокрі інгредієнти
200 г кефіру, 1 яйце , 50 г масла вершкового розтопленого - розмішати .
Сухі інгредієнти
200 г муки просіяти , 1 ч .ложка с гіркою порошку для печива , 0.5 кофейної ложки цукру, 0.5 кофейної ложки солі , 7 крабових (невеликих) паличок порізаних на кубики .

Ввести сухі інгредієнти в мокрі , вимішуючи не акуратно. Тісто розміщати в форму на 2/3 об’єму,пекти 20 хвилин при 180 град.




Перейти на початок сторінки
Larisa
16 серпня 2009 22:46
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
А можна використовувати і інші рецепти ,чи тільки ці ?

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 серпня 2009 22:55
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Люба! Дякую з гарне пояснення, що таке маффіни. А то я шось до них не серйозно відносилась. Кекси, та й кекси))) А про то шо сухі інгрідієнти окремо від мокрих, то взагалі не знала... Добре, шо розказала, а то я би понамішувала lol , а потім би дивувалась, чого не вийшло)))
Ще раз дякую, за то шо проводиш ФМ у нас wink
Обов'язково прийму участь!

Цитата: Larisa
А можна використовувати і інші рецепти ,чи тільки ці ?


Не можна інші what Треба тільки ті, що дають) В цьому і смисл, шоб ми потім змогли подивитись, як вийшли одні і ті самі маффіни і в тебе і в мене wink Мені от вже інтересно)))

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ludany
17 серпня 2009 10:35
Повідомлення #4


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Лариса,рада тебе бачити.Ми з Наталею порадились і таки вирішили,що буде краще,коли рецепти будуть не тільки наші,але й ваші.Буде йти обмін рецептами, а отже обмін досвідом.
Наталя,я порівняно недавно почала готувати мафіни,дуже люблю,технологія тут важлива,коли її зрозуміти,мафіни можна готувати з любих підручних продуктів,є на Кукіні навіть прекрасний рецепт мафінів з кавової гущі(тобто з того,що летить в смітник).
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 серпня 2009 10:38
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
А шо буде як зробити по іншій технології? Все замішати-замішати і влити в формочки? А не сухі окремо а мокрі окремо? Ніхто так не пробував?fellow

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
ir71
17 серпня 2009 10:42
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Так може вийти як резинові а вони мають бути пухкі!!!
Мені ідея сподобалась,буду пекти тільки ще не виблала які
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 серпня 2009 10:49
Повідомлення #7


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Значить тому в мене вийшли резинові!!! Бо я пам'ятаю, що колись робила, в мене вийшли якісь такі не файні, і я більше не робила))) Тепер буду вчитись тут, як то правильно має бути smile

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ludany
17 серпня 2009 11:00
Повідомлення #8


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Ірина,мої вітання belay ,буде цікаво бачити мафіни в твому приготуванні,мені дуже подобається твоя випічка.
Нталь,Іра права,мафіни вийдуть резинові,а так вони мені бісквітне тісто нагадують,пухкі і ніжні.
Перейти на початок сторінки
ir71
17 серпня 2009 11:06
Повідомлення #9


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Ludany,дякую щиро за комплімент. love А ідея з мафінами мені так припала до душі що мабуть буду цілий тиждень пекти різні lol
Перейти на початок сторінки
Ludany
17 серпня 2009 11:17
Повідомлення #10


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Ір, буду чекати .
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:01

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 116
Гостей: 110
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100