Риба по-сирійськи( від сестрички)
1-1.5 кілограмового свіжого товстолоба або коропа натираємо зверху і всередині сіллю, перцем і часником ( хоча існує думка, що риба і часник несумісні, досвід переконує в іншому).Окремо нарізати багато цибулі, як на засмажку, посолити, поперчити, хто як любить( я ще додаю приправу до риби серії"Приправка", але це вже по-українськи).начинити брюшко риби приготовленою цибулею, щоб тільки не випадала.(знову ж від себе, якщо це короп, то роблю на спині поперечні надрізи, щоб краще пропікся).
Зверху вкрити шаром порізаної кільцями цибулі, а поверх -шар порізаних кільцями помідорів( зазвичай, 1-2 шт.)
.Розтопити масло, щоб на дні було 2-3 см товщиною ( якщо риба не дуже велика, економніше це робити в гусятниці, але тоді проблемніше подавати на стіл, бо так з жаровні легше перекласти на блюдо).запікати, поки знизу не підсмажиться. Час від часу ложкою набирати масло і поливати ним рибу. Подавати краще гарячою.(Знову ж від себе , помідори зверху трішки присолюю і посипаю приправою).То ж на столі може після гостей залишитися м*ясне, але ця риба не залишалась жодного разу