А ще вам така цікавинка - маринований гарбуз, звичайно на любителя, але дуже навіть не погане. Нам смакувало з картопляним пюре.
Маринований гарбуз
гарбуз - 500 гр.
перець болгарський-100 гр.
цибуля - 200 гр.
часник - 3-5 зубчиків
кріп - невеличкий пучок
імбир - 0,5 ч.л.
суміш перців (чорний, червоний, запашний) - 1 ст.л.
кориця-0,5 ч.л.
гвоздика - 4-5 шт.
лавровий лист
Для маринаду:
вода - 300 мл.
олія - 70 мл.
цукор - 3-4 ст.л.
сіль - 1,5 ст.л.
оцет яблучний - 70 мл.
Приготування:
Гарбуз почистити і порізати на тонкі скибочки-смужки. Цибулю почистити і порізати півкільцями. Перець помити, порізати півкільцями. Порізати дрібно часник (не обов'язково) і кріп. Скласти овочі у відповідний посуд з кришкою і залити підготовленим маринадом. Для маринаду в невелику каструлю налити воду, олію, оцет, цукор, сіль спеції і довести до кипіння. Залити овочі маринадом. Остудити. Поставити у холодильник на добу.