Начинка 1. Велику цибулину ріжемо кубиками,підсмажуємо на олії,додаємо покришений болгарський перець та покришені кубиками свіжі помідори (замість перцю я покришила один баклажан).На другій сковорідці підсмаджемо на олії говяжий фарш (500г).Змішуємо фарш з тушкованими овочами в одній сковорідці,солимо,перчимо,додаємо томатний соус (1 ст),1 зубчик часнику і тушкуємо все разом 20-25 хв.В кінці додаємо покришену зелень. Начинка 2. Підсмажуємо на олії цибулю.Додаємо гриби ( свіжі шампіньйони або консервовані ,якщо гриби консервовані ,то підсмажуємо тільки цибулю).Солимо ,перчимо.
Для соусу бешамель:
4-5 ст л муки 4 ст л вершкового масла або 5 - оливкової олії 1 л молока сіль, перець мускатний горіх Муку піджарюємо на маслі.Поступово вливаємо молоко.Добре розмішати і варити шоб добре загусло.Посолити ,поперчити,додати мускатний горіх.
Прямокутну форму змащуємо маслом і викладаємо 3 пластини лазаньї.На них викладаємо половину першої начинки,поверх фаршу викладаємо трохи соусу бешамель і посипаємо тертим сиром.Потім знову 3 пластини лазаньї,на них всю другу начинку (грибну),знову бешамель і зверху сир.Знову 3 пластини лазаньї,вся перша начинка,соус,сир.І знову 3 пластини лазаньї.Зверху все добре заливаємо соусом бешамель і посипаємо тертим сиром(на верх бешамелю не жалійте,листи повинні бути добре змащені,особливо краї). Запікати в нагрітій до 180* духовці поки добре не зарум’яниться верх.
Роблю завжди саме по цьому рецепті , дуже смачна получається. Рецепт від Larisa
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!