Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Плов ферганський, Ви їли справжній плов, а не рисову кашу?
ivankuc
30 грудня 2011 16:37
Повідомлення #1



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Плов ферганський

Для приготування ферганського плову (Фергана - це місто на сході Узбекистану) нам потрібно:
1. Баранина або свинина, але ідеал баранина з кісточкою, кілька реберець. - 1 кг
2. Рис довгих сортів, не крохмальний (ідеально сорт девзіра, басматі, на крайній випадок пропарений) - 1 кг
3. Морква - 600 гр
4. Три великі цибулини.
5. Зіра (схожа на кмин. її можна купити в узбеків на базарі), перець чорний, чілі, солодка паприка, базилік, майоран.
6. 3 - 4 головки часнику

Промиваємо рис поки вода не стане прозорою і замочуємо його теплою підсоленою водою на 1 - 2 год. Наливаємо у казан олії (100 - 150 гр залежно від жирності мяса). Розкалюємо її до димка. Цибулю нарізуємо півкільцями та підсмажуємо поки не стане хрусткою та ледь коричневою. Це дуже важливо! Оскільки від того як ми підсмажимо цибулю залежить смак плову.

М'ясо ріжемо кубиками (1 см) та закладаємо до цибулі. Не накриваємо кришкою. Смажемо до тих пір поки на м'ясі не з'явиться червонувата кірочка.

Моркву ріжемо соломкою (Тільки ріжемо! не тремо на терці!!!) і викладаємо зверху м'яса. Через 5 хв перемішуємо все і смажемо моркву поки не відчуєте приємний запах.

Солимо ( приблизно 1 ст л), кладемо всі приправи. Часник обчищаємо зверху, але так щоб головка була цілою, стручок чілі, але потрібно обдивитися, щоб на ньому не було тріщин. Ну а хто любить гострий плов то може його і розрізати. Закладаємо туди часник і заливаємо водою, щоб не покривало.

Це все що ми отримали називається зірвак. Зменшуємо вогонь до менше середнього. Так зірвак нехай готується хвилин 30 - 40.
Зливаємо воду з рису і засипаємо рис. Заливаємо все кип'ятком так щоб було води над рисом з палець у товщину і збільшуємо вогонь на максимум. Потрібно щоб бурно все закипіло.

На цьому етапі основним завданням є приготування рису. Не зменшуємо вогонь до тих пір поки зовсім не буде води.

Коли води вже в казані не буде зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо рис тарілкою або мискою так як на ілюстрації

і залишаємо на 40 хв. Через 40 хв обережно знімаємо миску, знаходимо часник і перець відкладаємо їх на бік, а вміст казана перемішуємо. Викладаємо все на велике підігріте блюдо. Зверху часник, перець, реберця посипаємо все кислим гранатом і... понесли.

Смачного!!!!
Перейти на початок сторінки
komaha_bom
3 вересня 2013 13:03
Повідомлення #2



  • 0

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 1
Реєстрація: 16.08.2013

ICQ:--

Бали: 73
Надзвичайно смачний плов!!!!! Дякую за рецепт!!
Перейти на початок сторінки
боженка
3 вересня 2013 15:06
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 481
Група: Кондитер
Повідомлень: 480
Реєстрація: 2.03.2010

ICQ:--

Бали: 857
Дуже апетитно виглядає на смак,молодець,обов*язково скористаюся рецептом!!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




4 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 4)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 20:30

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 134
Гостей: 124
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100