Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. За церковною традицією тиждень називається сирним або м'ясопусним — через набір страв, які прийнято готувати протягом цього періоду. В 2011 році Масляна припадає на 28 лютого.
У перший день Масляної традиційно готують холодець зі свинячих ніжок і святкують. Та головна страва на Масляну — млинці зі сметаною, вареники із сиром, гречані млинці на смальці та інша обрядова їжа. Млинці на Масляну можуть бути різні: і прісні, і солодкі, і з начинкою, і дріжджові та ін. Як відомо, млинці печуть кожного дня з понеділка. Також Масляна відома всенародним гулянням: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, костри тощо. Триває масляна тиждень.
Пропоную і нам цього тижня готувати млинці, оладки та знову розпочати наші ФМ щотижня....ну шо скажете?