Апельсинові мафіни(рецепт із журналу "просто и вкусно"
цедра 1 апельсину, потерта на дрібній терці
100 мл. апельсинового соку (в мене пішло 2 апельсини)
100 г вершкового масла (розтопити і охолодити)
150 г цукру
275 г борошна
1,5 ч. л. розрихлювача
1 ч. л. ванілі
2 яйця
Яйця збити із цукром до білої піни. Додати розтоплене масло, гарно збити.
Після цього додати борошно, розрихлювач, ваніль, ще раз гарно перемішати.
Влити сік і додати цедру.
Тісто має бути як густа сметана.
Форми заповнити на 3/4 і поставити в розігріту до 200 градусів духовку, випікати 20-25 хв. до золотистого кольору.
Викласти на тарілку готові мафіни і гарячими полити глазуром.
Для глазурі :
150 г цукрової пудри
2-3 ч л. апельсинового соку.
Гарно перемішати.
Смачного !