Шоколадний торт з чорносливом (без випічки)Знадобиться:
200г печива , 1ст. мелених волоських горіхів,
100г вершкового масла,
300мл сметани (22%),
200г вершкового сиру («Крем-Бонжур»), я замінила на звичайний творог.
2 уп (20г), желатину
5 ст.л. цукру,
15шт чорносливу без кісточок,
150г чорного шоколаду,
50мл вершків
Желатин замочити в 6 ст. л. води кімнатної температури.
Печево (в мене «До Кави») перемолоти в бленд ері.
Добавити перемелені горіхи.
Масло розтопити на водяній бані або в мікрі і добавити бо печива з горіхами, гарно вимішати.
Дно і боки роз'ємної форми (28см) вистилати пергаментом для випічки.
Масу, що вийшла, висипати у форму і добре утрамбувати, роблячи корж. Поставити форму на 15 хвилин в холодильник.
Змішати цукор, сир і сметану, я збила міксером.
Чорнослив порізати кубиками.
Розтопити на водяній бані або в мікрі шоколад з вершками , добавити в сментанно-сирну масу,
туди добавити чорнослив.
Желатин розтопити на водяній бані до повного розчинення. Вилити його в крем, добре перемішати.
Крем вилити на корж з печива, і поставити торт в холодильник на 3-4 години. В мене стояв торт ніч в холодильнику.
Зняти бока форми, перенести торт на тортівницю, акуратно зсунути його, зняти з боків папір.
Прикрасити різаним шоколадом або цукерками. Смачного!
І розріз
Рецепт взятий з сайту smak.ua