Смачний апельсиновий сік домашнього виробництва! 4 апельсини вимити, обдати окропом (щоб зняти віск і усунути гіркоту), досуха витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч. Порізати і пропустити через м'ясорубку. Залити масу, що вийшла, трьома літрами холодної кип'яченої води, дати настоятись близько 10 хвилин. Процідити через друшляк, потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частки відразу заб'ють отвори і сік важко буде процідити. У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр лимонної кислоти, все розмішати, розлити в пляшки і дати настоятись близько години. Повинно вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.))) З маси, що залишилася після проціджування, можна зварити варення: додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовій печі під закритою кришкою 15 мин. Вийде апельсинове желе.
Рецепт знайшла в щоденнику
bogdana buldyak з liveinternet.ru. Я робила з трьох апельсинів, води давала менше, десь чотири літри, цукру близько склянки і кислоти чайну ложечку. Цукор добавляла у воду і трохи гріла, щоб він розтопився. Вийшло дуже смачно!
Всі оцінили!