БУБЛИКИ УКРАЇНСЬКІ
Ці бублики були колись по 5 копійок, хоча я і не дуже пам"ятаю той смак, але так сказали мої рідні.
Опара:300 г борошна 1 сорту
3 г пресованих дріжджів
200 г води теплої
Залишити на 4-5 годин при 30*
Тісто:Опара
700 г борошна 1 сорту
15 г солі
80 г маргарину
120 г цукру
270 г води теплої
Воду краще не всю одразу добавляти, можливо залишиться.
1.Замісити тісто і дати відпочити під рушником 20 хвилин. Розкачати 3-4 рази рельєфною качалкою, складаючи в проміжках пласт втроє.
2. Залишити пласт тіста на столі на 20 хвилин.
3. Розділити на шматочки по 120 г, зробити жгути, зліпити бублики 10 см в діаметрі.
4.Розстойка при 40*, бублики повинні бути вологі,змастити їх водою.
Ошпарити бублики в посудині з водою 95* 5-20 секунд. Обсушити. Змастити жовтком, посипати маком.
Випікати при 240*
Рецепт від Люди з ЖЖ, з моїми змінами.