Моя не їсть в столовій, дуже перебірлива, і дома майже нічого не їсть... Даю якісь канапки з сиром, печиво, яблука. Може ше хтось поділиться ідеями, що можна дати з собою в школу?
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Недавно бачила таку булочку з котлетою, як колись продавали, то просто треба замісити дріжджове тісто і всередину завернути котлету і так спекти. Здається таке можна давати дітям в школу, було б смачно
--------------------
я купляю такi штуки tortila це типа нашого лаваш але тiсто тоненьке.Намазую його сиром фiладельфiя кладу кусочок ковбаски замотую трубочкою розрiзаю навпiл iвсе ланч готовий але дiтям надоiдають однаково iсти тож пробую щось нове беру 2 кусочки хлiба iформою для печива витискаю фiгури менша iсть а старша не хоче бо то для малих дiтей каже
Оленочко, готуйте час від часу їм такого ось "гембургера". Беріть круглу м"ягку булочку (buns), одну сторону мастіть кетчупом, одну майонезом. На ту, що кетчупом, ложіть чи котлетку розрізану наполовину по плоскості, чи тоненько нарізану докторську ковбасу з руского , чи тонесенько порізану американську шинку (ham), зверху плястерок помідора, на нього листочок летесу ( салатна капуста), і прямо на майонез дрібно порізану цибулю. Складаєте докупи. Завертаєте у фольгу, даєте пачечку сочку зі собою - і ланч готовий. Мої хлопці таке любили. Тепер ті двоє менші, що в школі, вже не беруть ланчі з дому. Встидаються.
Обурена, як-то кажуть "до глувіни душі". Жаліється моя дитина, що лишається голодною у школі. Навчається у 4 класі, мають безкоштовні сніданки. У вересні їли діти по-людськи - кашку, котлетку чи шматочок ковбаски, овочі та ін. А це вже тиждень тримають їх на чаї з якоюсь булочкою, і то, вчора принесла додому шматочок - не солодка, дубова. Доця каже, що поки гаряча - ще можна їсти, а потім вже не смачна. Гроші то я їй дам - не проблема, алеж знову-таки купляє той же чай і ту ж булочку, бо, як я зрозуміла, вибору особливо немає.((((
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Pito4ka, у нас те саме.....чую як розповідають мами школярів, а на початку навчального року, то навіть першокласники притравились, благо без ускладнень - то не "прославились" на всю Україну
першокласники притравились, благо без ускладнень - то не "прославились" на всю Україну
Хай Бог милує! В доціному класі багато хто приноить в школу цукерки та печиво, але того не можна давати . Моя знайома лікарка (дійсно розумна людина) радила давати щось м"ясне, як не в школу, так хоч вдома за сніданком. Пяснювала тим, що солодощі - це "швидкі " вуглеводи, їх на довго не вистачає, дитина швидко втомлюється. А м"ясо - дає енергіі набагато більше, і дитині сил вистачає на довго. А в школу даю обов"язково чай та якийсь бутербродик чи пиріжечок. Але їй самій перепадає небагато, бо треба ж усіх пригостити. Розказувала, що іноді до неї черга стає як бере щось добреньке))))
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
що іноді до неї черга стає як бере щось добреньке))))
о... таке саме в мене)))) Деколи понапікаю чогось, то мушу давати багато, бо вічно дітям інтересно, що ж там Настя принесла нового Останнім часом в мене якась проблема з тим харчуванням... не знаю, що давати до школи, що давати перед школою... таке враження, що все повилітало з голови в мене
--------------------
о... таке саме в мене)))) Деколи понапікаю чогось, то мушу давати багато, бо вічно дітям інтересно, що ж там Настя принесла нового Останнім часом в мене якась проблема з тим харчуванням... не знаю, що давати до школи, що давати перед школою... таке враження, що все повилітало з голови в мене
Я тепер щодня готую дітям канапки, крім того старший бере зі собою чай у пляшці - благо до школи пішки топати, крім того, за бажанням - мандаринки, яблука, актімель... Дуже люблять рогалики - пекти швидко, виходить багато - даю з запасом на однокласників (передають дякую систематично). В школі один любить їсти, інший - не хоче, каже, що не смачно готують. Також переживаю з тим харчуванням, бо деколи дитина додому попадає аж через 12-12,5 год (навчання + тренування+дорога). Головне - ситний сніданок, хоча один в мене любить каші, інший - яєчні-омлети ... Шлунок дитині зіпсувати легко, а потім ціле життя мучитися. Бувало, що давала до школи оладки в пласмасовому контейнері чи салат смачний - зїдали повністю. Але останні раз в Метро шукала контейнери роздільні (на гарнір і салат, тощо - навіть для себе на роботу - не було).