Рецепт знайшла на якомусь кулінарному сайті.(я думаю що на , точно koolinar.ru незнаю.Слова автора (я перевела на українську мову),а фото мої.
Печиво "Їжачки" або печиво із сюрпризом• 2 варені жовтки
• 125 гр. маргарину (можна масло)
• 3 стол. лож. молока
• щіпка соди і солі.
• Борошно 250 гр.
•
• для начинки:
•
• горішки (волоський, фундук, мигдаль, кеш'ю, арахіс ...)
• чорнослив
• Вишня без кісточки.
• Для начинки можна використовувати все що побажаєте, то що вам більше всього подобається.
•
• для глазурі:
•
• 5 ст. лож. молока
• 1 склянка цукру
• 1-2 лож какао
• 50 гр. вершкового масла
• Для обсипання:
• Вафлі 350 гр.
•
• Тісто:
•
• Жовтки розім'яти виделкою, додати молоко, розтоплене масло (маргарин) і все ретельно перемішати. Вийде кашоподібна суміш.
• Поступово додаємо борошно, за кожним разом добре перемішуємо.
• Замісити тісто як на вареники.
• Тісто виходить м'яке, і зовсім не липне до рук, руки залишаються чистими але жирними.
• Від тiстa беремо по трохи,
(чим меншa кулька тим менше буде печиво, а відповідно зручніше їсти). Розкачуємо кульку і трохи притискаємо, кладемо нашу начинку
(в моєму випадку це волоський горіх, чорнослив і арахіс), скачуємо це все в кульку і ложем на деко укритий пергаментним папером.
• Випікаємо у попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 20 хв, до рум'яної скоринки.
• Вафлі натерти на крупну тертку, приготувати глазур.
• Даємо охолонути.
• Глазур:
• У сотейнику з'єднуємо цукор з молоком, перемішуємо і ставимо на вогонь, кип'ятимо 2 хв, після чого додаємо какао, перемішуємо і вимикаємо, додаємо вершкове масло.
• Беремо нашу кульку з "сюрпризом", кладемо в глазур, після чого добре обкачуємо кулю в вафлях.