Масляно- заварний крем моєї бабусі
3 яйця
1,5 скл. цукру
1 пач. ванільного цукру
0,5 л. молока
4,5 - 5 ст. ложки муки
200 гр масла
1. Яйця + цукор+ 200 гр молока ( взяти із загальної кількості молока) + мука - все це добре розмішати.
2. Решту молока закип"ятити.
3. Тоненькою цівкою влити яєчно-молочну суміш в кип"ячене молоко.
Каструлю поставити на маленький газ, постійно помішувати, щоб не було грудок!!! Коли згусне - відставити. Не кип"ятити!!! В кінці варіння дати ванільний цукор.
Щоб не утворилася кірка на кремі під час охолодження, потрібно час- від- часу помішувати заварний крем.
4. У мягке масло додовати поступово, по- трошки добре охолоджений заварний крем. Збивати міксером до утворення пухкої масси.
Смачного!!!