Пишні оладки на кефірі. 1 ст. - Кефіру(cтакан - 250 мл)
1 ст .- борошна (з гіркою)
1 - яйце
2 ст.л. - Олії (без запаху)
2 ст.л. - Цукру (без гірки)
0,25 ч.л. - Солі
0,25 ч.л. соди (не розпушувача)
1 ч.л. - Ванільного цукру (за бажанням)
Олії для смаження
У миску наливаємо кефір і олію, додаємо яйце і цукор і перемішуємо ручним вінчиком до однорідності.Муку просіваємо з сіллю і содой.Вінчик відкладаємо в сторону,він нам більше не потрібен.Муку всипаємо в кефірну суміш і ложкою буквально кількома круговими рухами перемішуємо. Нам потрібно лише, щоб борошно з'єдналася з рідиною .... Тісто буде неоднорідним, з грудочками, але більше вимішувати не потрібно,інакше тісто буде "гумовим" після випічки.
У цьому і є секрет пишності оладів.Теперь залишимо тісто хвилин на 20-30, а потім можна буде смажити оладі.Жаримо на розігрітій сковороді на невеликій кількості олії, на невеликому вогні, тобто звичайним способом.Тісто у нас вийшло досить густе, тому краще його викладати двома ложками ( однією набирати тісто, а іншою допомагати зіштовхувати це тісто з ложки в сковорідку.