приготування ікри...хоч зараз на прилавках магазинів вона не дефіцит, але вартість вражає... а от гостей здивувати можна ікрою власного приготування)
для початку беремо високий стакан і наливаємо туди 3\4 олії(за бажанням туди можна капнути декілька капель рибного жиру) і ставимо у морозильну камеру на годину(якщо температура в камері -18 то достатньо години,якщо температура вища, то найкраще залишити стакан на ніч) чим олія холодніша, тим кращі ікринки потім....
для приготування ікри нам потрібно концентрований рибний відвар , по-простіше юшка... свіжу рибку купуємо, а ще краще ловимо... чистимо... голови на відвар, а туловище жаримо,печемо... готуємо делікатеси... отже з голів робимо юшку...солимо трішки більше звичайного,не забуваючи про всі приправи...в гарячій юшці,розводимо швидкорозчинний желатин з розрахунку 1 столова ложки на 1,5 стакани юшки...тепер на кінчик ножа беремо харчовий барвник(можна і в розчині 2 каплі жовтого і капля червоного)..забарвлення повинно бути ідентичне з забарвленням ікри.. з приготуванням розчину ми закінчили...
тепер починаємо метати ікру...для цього нам знадобиться простий шприц для іньєкцій... набираємо у нього рибне желе,і капаємо в охолоджену олію.. капельки повільно опускаються на дно,перетворюючись на ікринки..головне не спішіть,щоб капельки гарно замерзали.... коли все желе використано , стакан ставимо у холодильник ще на 15 хв... тепер беремо сито,і на нього відкидуємо приготовлену ікру (під сито можна підставити посуд, щоб олію використати ще раз) ..чекаємо коли стече повність, і не лякайтесь, якщо деякі ікринки злиплись,обережно ложкою іх розмішайте,і вони будуть окремо одна від одної...а тепер головне.... відрізаєте скибу хліба.... і поверх ікру в товщину врізаної скибки... і насолоджуєтесь)
так само можна приготувати і чорну)